Απίστευτο: 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει λεφτά από τον πατέρα του!

Απίστευτο: 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει λεφτά από τον πατέρα του!

 

 

 

 

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση βρέθηκε η Αστυνομία. Ενας 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του μαζί με άλλους δύο φίλους του με σκοπό να πάρει χρήματα από τον πατέρα του.
 
Η υπόθεση στις Λιβανάτες της Φθιώτιδας έγινε στο τέλος του Μαΐου όταν στις 22 Μαΐου ο 14χρονος κατήγγειλε την απαγωγή του από δυο άτομα την ώρα που πήγαινε με τα πόδια από το σπίτι του στο φροντιστήριο.
 
Όπως ισχυρίστηκε τον έβαλαν σε ένα βαν και του έδεσαν τα μάτια. Η μητέρα του που ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι δεν είχε πάει σε μάθημα, άρχισε να τον αναζητεί και όταν κάλεσε το κινητό του, τής απάντησε μια άγνωστη φωνή που ζήτησε λίτρα 12.000 ευρώ.
 
Δύο ώρες αργότερα, ο 14χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς τον εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή.
 
Στους αστυνομικούς επανέλαβε πολλές φορές το ίδιο σενάριο χωρίς όμως τα υπάρχοντα στοιχεία να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα αυτά ήταν ένας μύθος αφού την απαγωγή την οργάνωσε ο 14χρονος μαζί με έναν 18χρονο και 17χρονο φίλο του με σκοπό να αποσπάσουν 12.000 ευρώ από τον πατέρα του 14χρονου.
 
Οι επικοινωνίες αλλά και υπόλοιπα στοιχεία που είχε στα χέρια της η αστυνομία ανάγκασαν τους τρεις νεαρούς να ομολογήσουν την πράξη τους και μάλιστα ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του.
 
Ήδη σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.