Μέχρι της 19 Ιουλίου η έκθεση με την αναδημιουργημένη φορεσιά της Μυκονιάτισσας

Μέχρι της 19 Ιουλίου η έκθεση με την αναδημιουργημένη φορεσιά της Μυκονιάτισσας

 

 


Μέχρι τις 19 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση Γυναικεία Μυκονιάτικη Ενδυμασία: Μια σπουδή στον Αιγαιακό Πολιτισμό τα εγκαίνεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου με την ευκαιρία της αναδημιουργίας της γυναικείας ενδυμασίας του 18ου αιώνα από τον ενδυματολόγο - σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ, διοργανώνει την έκθεση στην οποία 18 γυναίκες εικαστικοί εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα έργα τους. 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ε. Αγγέλου, Α. Αλκαλάη, B. Amezkua, Μ. Βαρδοπούλου, Δ. Γεωργιάδη - Θεσσαλονικέως, Γ. Γκρεμούτη, Ε. Γουλάκου, Ε. Έλληνα, Μ. Ζαμπούρα, Α. Θεοχαράκη, Σ. Καζιαλέ, Μ. Κάσση, Χ. Κοέν, C. Mitrentse, Ε. Παυλοπούλου, Σ. Πολίτη, Ε. Φουρίκη, Κ. Χριστοφορίδη. 

Την έκθεση επιμελήθηκε η Μουσειολόγος Μίνα Α. Καραγιάννη. 

Μέτα το τέλος της παρουσίασης έγινε η περιφορά της στα σοκάκια της Μυκόνου και κατέληξε  στο σπίτι του Δέδε - Βενιερη - Κορνηλάκη  όπου θα εκτίθεται  προς το κοινό ,μαζί με τις 18 εικαστικές δημιουργίες γυναικών έως 19 /07 /2015 ώρες 19.30 έως 22.30 μ.μ 

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου, η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ και Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 
Δείτε video από τα εγκαίνια της έκθεσης στην κατηγορία videos.
 
Πατήστε παρακάτω για να δείτε φωτογραφίες.