Σήμερα η συναυλία του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο της Λάκκας

Στο Θέατρο της Λάκκας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου, η συναυλία του Μίμη Πλέσσα με ερμηνεία, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου.
Μετά την θεαματικά πετυχημένη πορεία των συναυλιών τους στην Ελλάδα και την Κύπρο το προηγούμενο φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου ταξιδεύουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές τους με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη, με τα "Τραγούδια που δεν έχουν εποχές".
Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μία ιστορία και μία τεράστια παρακαταθήκη στον πολιτισμό και στην μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενεές και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές του γνώσεις, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να συγκινεί και να ταξιδεύει μελωδικά το κοινό του.
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου με σεβασμό στο έργο του μεγάλου δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, ερμηνεύει και ενορχηστρώνει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών της χώρας μας, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.
Τον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και τον Μαυρίκιο συνοδεύει η πενταμελής "Ορχήστρα των Αισθήσεων". Όλοι μαζί ταξιδεύουν στις γειτονιές της Ελλάδας, σε βράδια καλοκαιρινά με φεγγάρια και αρώματα γιασεμιών, με συναισθήματα και ηχοχρώματα από πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, φλάουτο, βιολί, μπάσο και κρουστά και παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, την πρώτη κοινή τους δισκογραφική συνεργασία, με τον ομώνυμο τίτλο της περιοδείας «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές».
Η συναυλία ξεκινά στις 9 το βράδυ, πρόκειται να διαρκέσει δυόμιση ώρες ενώ η γενική είσοδος πρόκειται να είναι 10 εύρω. Τα σημεία προπώλησης εισητηρίων στη Μύκονο είναι το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, η ΚΔΕΠΠΑΜ, το Βιβλιοπωλείο "Στην Πένα", το News Stand και το Blu Blu Lounge Cafe Bar.