Σημάδια ότι ακολουθείς λάθος διατροφή

Σημάδια ότι ακολουθείς λάθος διατροφή

 

 

 

 

Μία κακή διατροφή είναι σαν την κακή αναπνοή: μπορείς να αντιληφθείς το «κακό» και «αηδιαστικό», αλλά δεν μπορείς ο ίδιος να αντιληφθείς ότι προέρχεται από ΄σένα. (Ή το καταλαβαίνεις και δε θες να το παραδεχθείς…)
 
Δεκάδες μελέτες και δημοσκοπήσεις έχουν συμπεράνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν μία λάθος διατροφή που κάνει κακό στην υγεία τους και δε τους ταιριάζει.
 
Αν κι εσύ πιστεύεις ότι είσαι ένας από αυτούς, «τσέκαρε» αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα. Αν ναι, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον διατροφολόγο σου και να αλλάξεις διατροφή.
 
Μάθε ποια είναι τα σημάδια ότι ακολουθείς μία λάθος διατροφή
 
Τα μαλλιά σου δεν είναι και στα καλύτερα τους
 
Τα προβλήματα με τη διατροφή συνήθως τα μαρτυρούν τα μαλλιά σύμφωνα με μία μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο! Από μία απλή έλλειψη σιδήρου, μέχρι την έλλειψη πρωτεΐνης ή πολυφαινολών από τον οργανισμό. Αν τον τελευταίο καιρό νιώθεις ότι τα μαλλιά σου είναι κάπως εύθραυστα, αργούν να μακρύνουν ή έχεις παρατηρήσει αραίωση, τότε πολύ πιθανόν να λείπουν τα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Β12 από τη διατροφή σου. 
 
Έχεις δερματολογικά προβλήματα 
 
Η φαγούρα, τα εξανθήματα, τα σπυράκια, και η πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που σου δείχνουν να καταλάβεις ότι ακολουθείς μία λάθος διατροφή. Και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις εκτός από το δέρμα, και στην υγεία σου! 
 
Δεν έχεις διάθεση
 
Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με την κατανάλωση πάρα πολύ λίγων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (όπως εκείνα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο), καθώς και με τις πολύ χαμηλές σε υδατάνθρακες, δίαιτες, σύμφωνα με μια μελέτη από την Ινδία. Ίσως από τη διατροφή σου να λείπει η πρωτεΐνη, η βιταμίνη D και άλλα πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αν δεν τρως σωστά, ούτε ο εγκέφαλός σου θα λειτουργεί σωστά!
 
Είσαι συνεχώς «πτώμα»
 
Αντίθετα, αν καταναλώνεις πολλά βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα, τύπου σνακ, αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, όπως και ένα πρόχειρο ζαχαρούχο γεύμα. Όπως έδειξε μια μελέτη από το Κολέγιο Πομόνα, αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι έντονη αδυναμία. Αν συχνά νιώθεις κουρασμένος, μπορεί να φταίει και η αφυδάτωση, σύμφωνα με το Journal of Nutrition.
 
Είσαι άρρωστος όλη την ώρα
 
Το ανοσοποιητικό σου σύστημα απαιτεί μια υγιή σειρά από βιταμίνες και μέταλλα για να μπορεί να σε προστατεύσει από ασθένειες και διάφορες παθήσεις, με τις οποίες πολύ πιθανόν να έρθεις αντιμέτωπος. Αν είσαι συνέχεια άρρωστος, τότε μάλλον φταίει η διατροφή σου, που στερείται ορισμένων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell.