Ανακοίνωση της TUI: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός

Ανακοίνωση της TUI: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός

 

 

 
Τους πελάτες της που είτε βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για διακοπές είτε πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας τους επόμενους μήνες επιδιώκει να καθησυχάσει ο όμιλος TUI σε χθεσινή ανακοίνωση.
 
Συγκεκριμένα, η TUI, ένας από τους μεγαλύτερους tour operators παγκοσμίως, αναφέρει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών, προσθέτοντας ότι «οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους».
 
Όμως, ο γερμανικός όμιλος, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «η TUI προτρέπει τις ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους προβληματισμούς των τουριστών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα». Η TUI αποφεύγει να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί οι προβληματισμοί, αν και το πιθανότερο είναι πως αναφέρεται σε ζητήματα όπως είναι η ανησυχία που υπάρχει αναφορικά με τη διαθεσιμότητα μετρητών στα ΑΤΜ, αλλά και για το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες ελλείψεις στον εφοδιασμό των ξενοδοχείων ή ακόμη και σε φάρμακα.
 
Εφοδιασμός 
 
Η TUΙ, πάντως, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «τα τουριστικά θέρετρα που συνεργάζεται η TUI είναι κατάλληλα προετοιμασμένα προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού ή άλλα πιθανά σενάρια. Σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι έμπειροι εκπρόσωποι της TUI είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουν τους πελάτες μας στην Ελλάδα».
 
Τέλος, τονίζεται ότι πέρσι σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες της TUI πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων προερχόταν από τη Βρετανία και τη Γερμανία. «Το 2015 ο όμιλος TUI αναμένει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σημειωτέον πως ο στόχος που είχε τεθεί από πέρσι ήταν για αύξηση 10%, αλλά πλέον εκτιμάται ότι είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί και η αύξηση θα είναι οριακή.