Δεκαήμερο εκδηλώσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου 11 - 20 Ιουλίου

Δεκαήμερο εκδηλώσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου 11 - 20 Ιουλίου

 

 

 
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει σε πλούσια δραστηριότητα την Φθινοπωρινή και κυρίως τη χειμερινή περίοδο. Φέτος, ύστερα από αίτημα πολλών φίλων κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε μια παρουσία και το συνήθως δύσκολο και φορτωμένο με τις επαγγελματικές μας ασχολίες μυκονιάτικο καλοκαίρι.
 
Πάντα στο ίδιο πολιτισμικό πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής κουζίνας και της κουζίνας των λαών τα μέλη της Λέσχης συμμετέχουν σε μια σειρά από ανοικτές στο κοινό εκδηλώσεις: Έκθεση φωτογραφίας, μαγειρέματα, συζητήσεις κ.ά.
Πρόγραμμα 10ημέρου εκδηλώσεων
 
Η Κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει 11-20 Ιουλίου 2015
 
Σάββατο 11.7 έναρξη ώρα 09:00 μμ
 
Κυριακή 12.7, ώρα 09:00 μμ Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας Στεφανίας Ρουγγέρη
 
Τετάρτη 15.07, ώρα 07:30 μμ «Από την ταβέρνα του Πιπεριά ως τα σήμερα, 50 χρόνια δρόμος». Συζήτηση για την διαχρονική δημόσια εστίαση στη Μύκονο. 
 
Συμμετέχουν Παναγιώτης Κουσαθανάς, Χρυσούλα Γρυπάρη, Ρένα Αγγελετάκη-Κτενά, Μηνάς Καρούτσος, Γιώργος Ριζόπουλος, Χέιζελ Φούσκη, Παναγιώτης Μενάρδος.
 
Πέμπτη 16.7, ώρα 07:30 μμ Αντωνόπουλος Νικόλας "Μαγειρικά παιχνίδια με Μυκονιάτικο Λουκάνικο"
 
Παρασκευή 17.7, ώρα 07:30 μμ, Ιάκωβος Κουσαθανάς «Μαγειρικά παιχνίδια με τυροβολιά»
 
Σάββατο 18.7, ώρα 07:30 μμ, Βάσω Χαρχαντή «Άνοιγμα φύλλου – πίτες»
Κυριακή 19.7 το πρωί 11:30, ανταλλαγή απόψεων για τη «μυκονιάτικη εκδοχή στο Ελληνικό Πρωινό». Συμμετέχουν μάγειρες, ξενοδόχοι, σύλλογοι, παραγωγοί, εθελοντές.
 
Δευτέρα 20.7 ώρα 08:00 μμ Ειρήνη Ζουγανέλη "Κεφτέδες χοιρινοί Μυκονιάτικοι"
 
"Με την ευχή η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας να εξομαλυνθεί τις επόμενες μέρες, προσδοκούμε να έχουμε μια ακόμα παρουσία της Λέσχης, ώστε μπροστά στο κοινό της Μυκόνου και των φίλων επισκεπτών του νησιού, να προβάλουμε ένα μέρος του διατροφικού μας πολιτισμό από το χτες ως το σήμερα" αναφέρουν τα μέλη της Λέσχης.