Ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο η έκθεση με την αναδημιουργημένη φορεσιά της Μυκονιάτισσας

Ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο η έκθεση με την αναδημιουργημένη φορεσιά της Μυκονιάτισσας

 

 

 

 

Παρουσίαση της αναδημιουργίας της γυναικείας φορεσιάς της Μυκόνου του 18ου αιώνα του περιηγητή Π. Τουρνεφόρ, από τον ενδυματολόγο - σκηνογράφο Γιάννη Μπετζικώφ θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ.
 
Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 το βράδυ της 11ης Ιουλίου και θα ακολουθήσει η έκθεση της φορεσιάς στην οικία Βενιέρη-Κορνηλάκη, με παράλληλη παρουσίαση 18 εικαστικών έργων γυναικών καλλιτεχνών εμπνευσμένων από την μελέτη του μυκονιάτικου και του αιγιακού πολιτισμού.
 
Την έκθεση επιμελείται η μουσειολόγος Μίνα Καραγιάννη και θα είναι ανοικτή για το κοινό κάθε απόγευμα 19:30-22:30. Η φορεσιά για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα εκτίθεται στο μουσείο «Το Σπίτι της Λένας» καθημερινά 18:30-21:30. Επιμέλεια Μίνα Α. Καραγιάννη Μουσειολόγος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκθεση που  υμνεί την αιγαιακή ενδυματολογική παράδοση και την Τέχνη που μας ενώνει με το παρελθόν παρουσιάστηκε την Άνοιξη στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.