Υπό όρους οι κρατήσεις εισιτηρίων σε British και Imperia;

Υπό όρους οι κρατήσεις εισιτηρίων σε British και Imperia;

 


Αντιμέτωποι με μια σοκαριστική επιστολή της British Airways και της αεροπορικής εταιρείας Iberia ήρθαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών πρακτορείων σήμερα στην Ελλάδα. 
 
Κι αυτό γιατί τους γνωστοποιήθηκε πως πλέον οι κρατήσεις των εισιτηρίων θα μπορούν να γίνονται μόνο με πιστωτικές κάρτες και μόνο μέσω του ειδικού συστήματος GDS.
 
Όπως αναφέρει η iefimerida, μετά την Turkish Airlines, η οποία με επιστολή της γνωστοποίησε ότι σταματά να δέχεται κρατήσεις από τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, άλλες πέντε εταιρείες κινήθηκαν σχεδόν στην ίδια κατεύθυνση. Τόσο η British Airlines όσο και η Iberia, με επιστολή τους στα ταξιδιωτικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ότι πλέον θα δέχονται κρατήσεις αλλά μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών των πρακτορείων μέσω του συστήματος GDS. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εισιτηρίων δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ώστε να εξυπηρετεί τραπεζικούς λογαριασμούς των ξένων εταιριών στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά αφορά μόνο τους επαγγελματίες.
 
Πλέον κανείς ιδιώτης δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας για να κλείσει εισιτήρια μέσω ίντερνετ, ενώ εκτός από την επιστολή των παραπάνω εταιρειών, σε τηλεφωνική ενημέρωση με την ίδια απόφαση προχώρησαν οι Lufthansa, Swiss Air και Austrian Airlines.