Άνω Μερά: Τα πρώτα συμπεράσματα

Άνω Μερά: Τα πρώτα συμπεράσματα

 

 
Μετά από 3 μόλις αγωνιστικές και μετά από ένα ματς που έληξε 6-0, αναμφισβήτητα η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την ομάδα της Άνω Μεράς είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένη. Σε ένα πρωτάθλημα όμως 12 αγωνιστικών (χωρίς τα ενδεχόμενα μπαράζ), αν δεν αρχίζουμε να το κάνουμε από τώρα τότε μάλλον θα το χάσουμε το τραίνο.
 
Μετά την περιπέτεια της στην πάλαι ποτέ Δ΄ Εθνική, Περιφερειακό Πρωτάθλημα και τα ρέστα, η Άνω Μερά επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα. Η συνταγή; Πάνω κάτω η ίδια. Με τον Νίκο Τζιόβα να συνεχίζει το έργο του, με έναν κορμό γνωστό και μη εξαιρετέο, με κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών και με νέα παιδιά να έρχονται από πίσω. Όσο για τα διοικητικά χωρίς παρεξήγηση αδιαφορώ, χωρίς η αδιαφορία αυτή να υποθάλπει κάποια κακή έννοια.
 
Όπως επίσης αδιαφορώ το αν η Άνω Μερά θα βγει πρωταθλήτρια, δεύτερη ή τελευταία. Ο λόγος; Απλός. Μιλάμε για τοπικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα της κρίσης του νεόπτωχου πλέον νεοέλληνα, που οι θεσμοί και οι αξίες αναζητούνται με το τουφέκι ή το καλάζνικοφ και το ούζι , μιάς και πλέον είναι τόσο εύκολο να τα βρεις που θα τα πουλάνε και στους πάγκους της λαϊκής.
 
Ξεφύγαμε όμως… Το ματς με την Υδρούσα δεν προσφέρεται λοιπόν για συμπεράσματα. Οι 3 αγωνιστικές όμως κάτι δείχνουν. Η Άνω Μερά έχει διαστήματα. Καλά και άσχημα. Στην πρεμιέρα με την Στενή για αρκετά λεπτά ψάχναμε να την βρούμε. Στην ήττα από τον Αίαντα στην Σύρο δεν έχουμε εικόνα. Με την Υδρούσα είχαμε διαστήματα φρενήρη ρυθμού, αλλά και αντίστοιχα αξιοπρόσεκτης πτώσης, δικαιολογημένης βέβαια λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Ζητούμενο λοιπόν είναι αρχικά η διάρκεια και κατ επέκταση η αποσαφήνιση  ρόλων κάποιων παικτών μέσα στο χορτάρι. Αν είναι θέμα τακτικής πάω πάσο. Αν δεν είναι όμως…
 
Επαναλαμβάνω όμως μιλάμε για τοπικό ποδόσφαιρο. Τοπικό! Ζητούμενο λοιπόν είναι η διασκέδαση. Να περνάμε καλά! Αν έρθει ο πρωταθλητισμός καλοδεχούμενος και θα πρέπει να είναι στόχος. Εδώ τάβλι παίζουμε και σιχτιρίζουμε για την κ……… του φίλου μας με τις εξάρες. Αν δεν έρθει όμως και πάλι φίλοι θα μαστε! Στο κομμάτι τοπικό ποδόσφαιρο συγχωρέστε μας αλλά και την new look Γ΄ Έθνική εκεί θα την κατατάξουμε. Για μας οι διαφορές είναι μηδαμινές. Απλά χρειάζεται περισσότερο κόπο και χρήμα για να ανταπεξέλθεις.
 
ΥΓ 1. Τα ΜΜΕ η διαφήμιση και το μάρκετινγκ αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία επιτυχίας για μια επιχείρηση με στόχους. Όσο κατεβαίνουμε επίπεδα επιχειρηματικά καθίστανται ακόμα περισσότερα απαραίτητα. Για σκεφτείτε λίγο και συνδυάστε το…
 
ΥΓ 2. Για τα προαναφερθέντα περί μάρκετινγκ θα επανέλθουμε εκτενέστερα. Καλό είναι να ευλογούμε και τα γένια μας, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να διαφωνούμε και να ακούμε την καλοπροαίρετη κριτική. Αυτό μόνο μας κάνει καλύτερους….
 
ΥΓ 3 Σαφέστατα έχουμε σοβαρότερα θέματα τα οποία γυρνάνε στο κεφάλι μας και πολλές φορές μας κρατάνε ξάγρυπνους νυχτιάτικο παρέα με τις κουκουβάγιες, αλλά η ομάδα της Υδρούσας μας προβλημάτισε. Όταν δεν έχεις ποιότητα αντιπαρατάσσεις κάτι άλλο. Οτιδήποτε! Στο ποδόσφαιρο συνήθως δύναμη και πάθος. Αυτό δεν θέλει δουλειά. Θέλει διάθεση και πολλές φορές είναι ακόμα πιο σημαντικό από την ποιότητα την νίκη ή την ήττα.
 
Γιώργος Υφαντίδης
yfantidisg@gmail.com