Δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για το Δημοψήφισμα

Δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για το Δημοψήφισμα

 

 

 

 

Ως ευκαιρία να αποτελέσει χρονικό ορόσημο που σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολιτευτικής πολιτικής ρητορικής  στην Ελλάδα, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας, το μεσημέρι της Δευτέρας.
 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Περιφερειάρχης είπε ότι αποτελεί την εκτόνωση των συναισθημάτων και της αγωνίας ενός λαού μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και πιέσεων.
 
Παράλληλα όμως, εκφράζει και την απαίτηση των πολιτών για λύσεις και αποτελέσματα, που πρέπει να σχεδιασθούν και δοθούν με ρεαλισμό, ανάληψη ευθύνης, με εγκατάλειψη της μέχρι σήμερα ρητορικής και πολύ περισσότερο των μέχρι σήμερα ακολουθούμενων πρακτικών. 
 
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τόσο την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι «η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για να την αναλάβει μόνο ένας πολιτικός χώρος», όσο και την παραίτηση του Γιάννη Βαρουφάκη από την θέση του Υπουργού Οικονομικών, «ως ένα πρώτο σημάδι ότι κινούμαστε σε πορεία σύγκλησης με τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup». 
 
«Η όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός και θέλω να πιστεύω ότι  θα υπάρξει, είναι απαραίτητη προκείμενου να οδηγηθούμε σε οριστική λύση, όπως ο ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να επιστρέψει η χώρα το συντομότερο δυνατόν στην ομαλότητα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης. 
 
« Η αγωνία όλων των Ελλήνων και η δική μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα.
 
Αν χρειαστεί να είμαστε μέρος της λύσης, θα το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε από την ευθύνη που μας αναλογεί, πολλές φορές και πάνω από αυτήν» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, εκτιμώντας ότι το 48ωρο για εξεύρεση λύσης δεν φυσικό χρονικό όριο, αλλά δήλωση αυτοδέσμευσης σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.