Διήμερο με ισχυρούς βορειάδες στο Αιγαίο

Διήμερο με ισχυρούς βορειάδες στο Αιγαίο

Tοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη καιρός: αίθριος με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 27 και στη νότια Κρήτη 29 βαθμούς κελσίου.
 
Αίθριος καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.   
 
Πρόγνωση για το Σάββατο 04-07-2015
 
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι τις απογευματινές ώρες.
 
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 
Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 α 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα ανατολικά.