Επιβεβαίωσαν το διεθνή χαρακτήρα τους οι Folegandros Chora Races

Επιβεβαίωσαν το διεθνή χαρακτήρα τους οι Folegandros Chora Races

 

 


΅Επιβεβαίωσαν τον κοσμπολιτίκο χαρακτήρα τους οι αγώνες δρόμου της Φολεγάνδρου, καθώς οι νικητές των τεσσάρων αγώνων είναι από τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, την Ελβετία και τη Σουηδία.
 
Συγκεκριμένα στα 13 χιλιόμετρα του extreme αγώνα που ξεκινά από το Καραβοστάσι, διασχίζει σχεδόν όλη τη Φολέγανδρο και καταλήγει στην Πούντα της Χώρας στους άντρες νικητής αναδείχτηκε ο Νορβηγός Eikrem Simon, στις γυναίκες η Ελβετιίδα Novarova Alena.
 
Στο δρόμο των 4,7 χιλιομέτρων, μια κατηφορική διαδρομή από την Αγκάλη προς την Πούντα, ο Ιάπωνας Tomizawa Shinishi και η Σουηδέζα Ιda Berglund ήταν οι νικητές στην κατηγορία τους. 
 
Στον αγώνα πήραν μέρος περισσότεροι από 90 αθλητές συνολικά οι περισσότεροι από χώρες του εξωτερικού.  Η έλλειψη ενδοκυκλαδικού δρομολογίου φέτος  εμπόδισε δρομείς από τη Σύρο, την Πάρο και τη Μύκονο και άλλα γειτονικά νησιά να πάρουν μέρος στους αγώνες. 
 
Ο αγώνας  πλέον έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Φολεγάνδρου, των επιχειρήσεων και της Δημοτικής Αρχής και η βοήθεια όλων στη διοργάνωση του αγώνα, υπήρξε σημαντική.
 
Η Ηλέκτρα Καρασαββίδου, η διοργανώτρια και ψυχή των αγώνων εξέφρασε την ικανοποίηση της από την αυξανόμενη συμμετοχή αθλητών και παρατήρησε ότι εάν υπήρχε ενδοκυκλαδικό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο οι συμμετοχές θα είχαν ξεπεράσει τις 120. 
 
Οι αγώνες φέτος είχαν χορηγό την εταιρεία Kilpi, ενώ παρευρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μαμουζέλος ο οποίος με τη δημοσιογραφική του πείρα είχε αναλάβει τον σχολιασμό και την προβολή του αγώνα.