Αυξάνονται οι περιπολίες αστυνομικών σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, πρατήρια

Αυξάνονται οι περιπολίες αστυνομικών σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, πρατήρια

 

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία αφενός λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής και αφετέρου εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις τράπεζες και γενικότερα στην αγορά.
 
Εκτός από την ανάκληση των αδειών των αστυνομικών, έχουν αποφασιστεί έκτακτα μέτρα με αυξημένες περιπολίες στις γειτονιές και κυρίως πέριξ των τραπεζών, σούπερ μάρκετ και άλλων χώρων συγκέντρωσης και συναλλαγών των πολιτών.
 
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης είχε τηλεδιάσκεψη με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας στην επικράτεια προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για τα μέτρα εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Παράλληλα, από σήμερα επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ ήδη εφαρμόζεται σχέδιο για τη μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχηγός έδωσε εντολές στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, να επιτηρούνται τράπεζες, σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους συγκέντρωσης και συναλλαγών των πολιτών, να ληφθούν μέτρα για τη φρούρηση των εκλογικών κέντρων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ., καθώς και να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αστυνομική επέμβαση ΑΝχρειαστεί.
 
Εγιναν επίσης ιδιαίτερες υποδείξεις να μην εκφράζονται πολιτικές απόψεις από τα στελέχη της ΕΛΑΣ, για να μην υπάρξουν προκλήσεις.
Αδειες 
 
Στο πλαίσιο των μέτρων για το δημοψήφισμα, έγινε γνωστό ότι «παγώνουν» οι άδειες στο αστυνομικό προσωπικό, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένες οδηγίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο, με βάση και το Προεδρικό Διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο υπογράφηκε χθες το βράδυ.
 
Μέχρι χθες πάντως δεν είχαν ανακληθεί οι άδειες που έχουν δοθεί. Σημειώνεται ότι με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥΠΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Αμεσης Δράσης, στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στη γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.
 
Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση, κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.
 
Πηγή: imerisia.gr