Απειλείται με κραχ ο ελληνικός τουρισμός

Απειλείται με κραχ ο ελληνικός τουρισμός

 

 

 

Τη χαριστική βολή στην εικόνα αβεβαιότητας που εκπέμπει η Ελλάδα στο εξωτερικό δίνει η...
 
απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε δημοψήφισμα μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Πλέον τη συγκράτηση στις κρατήσεις διαδέχονται οι ακυρώσεις, με τους τουριστικούς επιχειρηματίες να βρίσκονται επί ξυρού ακμής και τους φορείς να συνιστούν ψυχραιμία.
 
Τόσο ο ΣΕΤΕ μέσω των Κοινωνικών Εταίρων όσο και το ΞΕΕ επιχειρούν να διαφυλάξουν την εικόνα της χώρας ζητώντας προστασία από την Πολιτεία. Χθες συνήλθε, εκτάκτως, η Διοικούσα Επιτροπή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και πιθανά μέτρα για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού. Οπως επισημάνθηκε, οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα έχουν ήδη άμεσες, πραγματικές, αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.
 
«Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν, επαναφέροντας το συντομότερο δυνατό την κανονικότητα και τη σταθερότητα στη χώρα, που είναι οι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για να προστατευτεί ο ελληνικός τουρισμός και να μπορέσει να στηρίξει για ακόμη μία φορά την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
 
Πηγή: tromaktiko.gr