Σε δύο νησιά χτυπά η καρδιά του Κυκλαδίτικου στίβου το Σάββατο

Σε δύο νησιά χτυπά η καρδιά του Κυκλαδίτικου στίβου το Σάββατο

 

 

 

Στην γοητευτική Φολέγανδρο και στην μαγευτική Πάρο χτυπά η καρδιά του
κυκλαδίτικου κλασικού αθλητισμού αυτό το Σάββατο.
 
Συγκεκριμένα η Φολέγανδρος διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά την απόλυτα επιτυχημένη σειρά αγώνων δρόμου με την επωνυμία Folegandros Chora Races που περιλαμβάνουν αγώνες 13 χιλιομέτρων (extreme), 4,7  χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου για παιδιά.
 
Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις εκατό και αν υπήρχε επαρκής ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή διασύνδεση οι αθλητές θα είχαν ξεπεράσει τους εκατόν πενήντα.
 
Είναι σημαντικό ότι πλέον ο αγώνας αυτός έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φολεγανδριωτών ως μια αθλητική εκδήλωση η οποία συμβάλει μεταξύ άλλων και στην ανάδειξη του τόπου τους. Για το λόγο αυτό ο Δήμος, οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι στηρίζουν την προσπάθεια της γυμνάστριας Ηλέκτρας Καρασαββίδου και οι αγώνες είναι απόλυτα επιτυχημένοι και αποκτούν διεθνές κύρος.
 
Στην Πάρο και συγκεκριμένα στο στάδιο της Παροικιάς διεξάγεται ο Β΄ Αναπτυξιακός Αγώνας για ηλικίες από 9 – 13 ετών, δηλαδή για Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β΄και μίνι. Στους αγώνες αναμένεται να αγωνιστούν οι μικροί αθλητές του ΑΟ Πάρου,  του Ήφαιστου Σαντορίνης, του ΑΟ Μυκόνου, του Ναξιακού και του Πανναξιακού.
 
(Φώτο αρχείου)