Θετικός ως προς την προοπτική 12μηνου τουρισμού στο νησί της Μυκόνου δηλώσει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς. Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του σε σχετικό συνέδριο στη Σαντορίνη, ο κ. Κουκάς επισημαίνει δύο λόγους που τον καθιστούν θετικό στην δημιουργία δομών για την 12μηνη λειτουργία της Μυκόνου. Ο πρώτος είναι αμιγώς οικονομικός και ο δεύτερος έχει να κάνει με την διαφορετικότητα μεταξύ καλοκαιρινού και χειμερινού τουρισμού.
 
"Η στάση μου στο θέμα «τουρισμός για όλο το χρόνο» είναι θετική. Κι αυτό για δύο λόγους" τονίζει ο δήμαρχος Μυκόνου επισημαίνοντας "Πρώτον, γιατί θα μπορέσει με την παράταση της ήδη υφιστάμενης θερινής τουριστικής σεζόν να υπάρξει επιπρόσθετο οικονομικό όφελος, και ταυτόχρονα περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς εργασίας π.χ. εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας. Κατά Δεύτερον, γιατί ο χειμερινός τουρισμός θα είναι πιο ήπιος, σε ρυθμούς και με διαφορετικά ενδιαφέροντα από τους επισκέπτες, οπότε πλέον θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περισσότερο για ταξιδιώτες και λιγότερο για τουρίστες".
 
Όπως αναφέρει ο κ. Κουκάς αυτή η προοπτική απασχολεί καιρό τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του στο Δήμο. "Πιστεύω πως ο χειμερινός τουρισμός είναι μια καλή ευκαιρία να διαμορφωθεί μια στρατηγική πολιτική, που θα στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού μας (τοπικού και ευρύτερου) ώστε ο επισκέπτης να γίνεται κοινωνός περισσότερο του τοπικού χαρακτήρα και της κουλτούρας μας, κατορθώνοντας να αναδειχθεί ο τοπικός χαρακτήρας μας, πράγμα που δύσκολα συντελείται κατά τους θερινούς μήνες με τον μαζικότερο ύφος και την ένταση που τους χαρακτηρίζει. Όταν οι συνθήκες είναι ηπιότερες,  περιορίζεται η νοοτροπία που έχει συχνά ο τουρίστας, να προβάλλει δηλαδή στον κάθε τόπο που επισκέπτεται τις ιδεοληψίες που έχει ερχόμενος από τη χώρα προέλευσής του, δηλαδή κυρίως ήλιο και θάλασσα. Τα νησιά μας έχουν πολλές και πολυσήμαντες αρετές που μπλοκάρονται από αυτά τα στερεότυπα", αναφέρει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο "Με τις κατάλληλες υποδομές, τις συγκοινωνίες, την επιχειρηματικότητα που είναι πάντα μπροστά, την στήριξη των φορέων σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ο χειμερινός τουρισμός δεν είναι κάτι ακατόρθωτο".
 
Παράλληλα ο κ. Κουκάς καλεί σε συντονισμό όλους τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση με την κατάλληλη αλληλοστήριξη προς αυτόν το σκοπό. "Απασχολεί και εμένα προσωπικά αλλά και την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου και επιπλέον τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου, να επινοήσουμε τρόπους και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού. Είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που σχεδιάζουμε. Δηλώνω παρών ως Δήμαρχος Μυκόνου σε μια προσπάθεια να συντονιστούμε αμφότεροι όλοι οι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση. Παρέχω στήριξη και επιδιώκω στήριξη για το σκοπό αυτό" καταλήγει ο δήμαρχος Μυκόνου.