Σε ημερίδα για τον τουρισμό στη Σαντορίνη, ο Δήμαρχος Μυκόνου

Σε ημερίδα για τον τουρισμό στη Σαντορίνη, ο Δήμαρχος Μυκόνου

 
Στη Σαντορίνη βρέθηκε χθες Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, προσκαλεσμένος του Δημάρχου Θήρας κ Νίκου Ζώρζου σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι με θέμα "Σαντορίνη: Προορισμός όλο το χρόνο".
 
Σκοπός της ημερίδας ήταν η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Υπήρξαν επίσημοι ομιλητές από πολλούς φορείς εκφράζοντας τους κλάδους του τουρισμού, των συγκοινωνιών, του πολιτισμού, της Αρχιτεκτονικής, της οινογαστρονομίας, της κρουαζιέρας, του διαδικτύου κ.α΄.
 
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο Αντιπερειφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, η Γενική Διευθύντρια Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Αγνή Χριστίδου, ο Προϊστάμενος Εφορείας ΑρχαιοτήτωνΚυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης και πολλοί άλλοι.
 
«Η Μύκονος και εγώ ο ίδιος προσωπικά χαιρετίζω την προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που καταβάλλει ο Δήμος Θήρας αναλαμβάνοντας τη σημερινή πρωτοβουλία" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρζος Μυκόνου επισημαίνοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός, το ότι η Σαντορίνη και η Μύκονος κατατάσσονται στα πιο δημοφιλή νησιά του κόσμου, κατέχοντας την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα ή άλλως, έχουν από τα πιο ισχυρά brand names.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουκάς "οι επίσημοι φορείς τουρισμού οφείλουν όχι μόνο να αφουγκράζονται τις ανάγκες της βαριάς βιομηχανίας στη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από αυτή του τουρισμού, αλλά πρέπει να είναι μέτοχοι και αρωγοί των θεμάτων και των αναγκών που κάθε φορά προκύπτουν στον κλάδο στην περιοχή του Αιγαίου".
 
"Αυτό πρέπει να γίνεται με σύνεση, με ευελιξία και ταχύτητα, καθώς και με βαθιά γνώση της ταυτότητας των νησιών. Μια ταυτότητα που οι τοπικοί φορείς οφείλουν να διαμορφώσουν και να σταθεροποιήσουν, ώστε να μπορέσει έπειτα να την προβάλλουν προς τρίτους, δηλαδή προς τους επισκέπτες".
 
 
(φωτογραφία: Ο κ. Κουκάς με τον Γ. Γρ. του Υπ. Τουρισμού Γεράσιμο Ζαχαράτο)