Συλλήψεις αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Συλλήψεις αλλοδαπών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
 
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  παράνομης εξόδου και της  κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας γιατί μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Ουκρανίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.
 
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 27χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 30χρονος υπήκοος Ιράκ γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών πολωνικών και βέλγικων δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και τη Γαλλία.
 
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δύο 
υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19 και 30 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίων ταυτότητας αρχών Ισπανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.
 
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τέσσερις υπήκοοι Συρίας ,ηλικίας 27 έως 35 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Τσεχίας, Λιθουανίας και Πορτογαλίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη  Γερμανία και το Βέλγιο.
 
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.