Συσκευασμένοι χυμοί η πιο επικίνδυνη τροφή για την υγεία των παιδικών δοντιών

Συσκευασμένοι χυμοί η πιο επικίνδυνη τροφή για την υγεία των παιδικών δοντιών

 

6 στα 10 Ελληνόπουλα ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα
 
Στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δείχνουν πως 6 στα 10 Ελληνόπουλα ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα, ενώ στα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών η τερηδόνα χτυπά 7 στα 10 και στους εφήβους 8 στους 10.
 
Η διατροφή είναι ο βασικός παράγοντας εμφάνισης της τερηδόνας, αλλά πριν κατηγορήσετε τα γλυκά και τις καραμέλες που έφαγε το παιδί σας στο πάρτι που πήγατε την τελευταία φορά, πρέπει να μάθετε την πιο επικίνδυνη τροφή που χαλάει τα δόντια των παιδιών: οι έτοιμοι φρουτοχυμοί που καταναλώνουν όλα τα παιδιά είναι το τρόφιμο αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στα παιδικά δόντια.
 
Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης ακόμα και από ένα κουτάκι αναψυκτικού. Πολλές φορές τα παιδιά διψούν και τους προσφέρουμε χυμό, πιστεύοντας πως τα ξεδιψάμε και παράλληλα τους κάνουμε καλό στην υγεία τους. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, επιβαρύνουμε τα δόντια τους, τα οποία αρχίζουν να καταστρέφονται πριν καν αναπτυχθούν.
 
Το πρόβλημα ωστόσο, δεν περιορίζεται στα δόντια, καθώς η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει επίσης μολύνσεις στα αυτιά και τα ιγμόρεια, πόνο, κακές συνήθειες ύπνου και κακή άρθρωση λόγου.
 
Γι” αυτόν τον λόγο μάθετε στο παιδί σας να βουρτσίζει τα δοντάκια του κάθε μέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα, πρωί και βράδυ. Αντικαταστήστε τους φρουτοχυμούς του εμπορίου με νερό ή με φυσικούς χυμούς. Περιορίστε όσο γίνεται την κατανάλωση ζάχαρης μέσω άλλων τροφών.
 
Σε συνεργασία με το iator