Δήμαρχος Μυκόνου προς Κτηματική: Όχι στην μίσθωση παρθένων παραλιών

Δήμαρχος Μυκόνου προς Κτηματική: Όχι στην μίσθωση παρθένων παραλιών

 

 

 
Επιστολή προς το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου (πρώην Κτηματική) απέστειλε την 15η Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς ζητά από την αρμόδια καθ’ ύλην υπηρεσία για τον έλεγχο των παραβάσεων στις παραλίες, και σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (48/2015) την μη απευθείας μίσθωση τμημάτων 12 παραλιών και συγκεκριμένα: Κάπαρη, Άι Γιώργη του Τραχήλη, Πλάκα του Πατέρα, Γλυφάδι, Κανάλια, Πάνορμος, Άι Σώστης, Μερχιά, Φραγκιά, Μυρσίνη, Φωκός, Χουλάκια, καθώς και όλες τις μικρότερες αμμουδιές που περιβάλλουν το νησί της Μυκόνου, προκειμένου να προστατευθούν και να διατηρήσουν τη φυσική τους ομορφιά.
 
Σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν να μην αλλοιωθεί η πρόσφατη πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του Δημάρχου που δεσμεύτηκε προσωπικά, για στήριξη δημοτών που στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2015 κατέθεσαν μέσω του κ. Αναστασίου Ξυδάκη σχετικό κείμενο για την προστασία του χαρακτήρα των παραλιών συγκεντρώνοντας 1050 υπογραφές.
 
Ο Δήμαρχος, αφού επικαλέστηκε τη σχετική νομοθεσία ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία τήρηση της νομιμότητας σημειώνοντας συγκεκριμένα : «Για όλους τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να μην αλλοιωθεί η πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και εμού του ιδίου, παρακαλούμε όπως απέχετε από την παραχώρηση των ανωτέρω παραλιών, αφουγκραζόμενοι την επί μακρώ επιθυμία όλων των κατοίκων της Μυκόνου, προκειμένου να προστατευθούν παραλίες που το φυσικό κάλλος των οποίων διατηρείται με τη σύμπραξη όλων».