Δήλωση Χατζημάρκου για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές

Δήλωση Χατζημάρκου για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές

 

 

 

«As part of efforts to promote fairness, the reform will eliminate discounts including on islands, and streamline exemptions»
 
Σχετικά με το  κείμενο των προτάσεων και των μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους δανειστές και ειδικότερα,  με  το  ανωτέρω σημείο όπου γίνεται αναφορά στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
 
«Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης του πολιτικού συστήματος, που υπερβαίνει και αυτήν ακόμη την οικονομική χρεοκοπία.
 
Το κείμενο αυτό που επικαλείται το επιχείρημα της ανάγκης  προώθησης  της  δικαιοσύνης(!) για να αιτιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συνιστά συνειδητή πράξη εξόντωσης του νησιωτικού χώρου, που όμοιά της δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. 
 
Επιβεβαιώνει ότι εξίσου συνειδητή ήταν και η εκστρατεία στοχοποίησης, κατασυκοφάντησης και λοιδωρίας   που υφίστανται το τελευταίο διάστημα τα νησιά του Αιγαίου, προφανώς για να στρωθεί  το χαλί αυτής της κατάπτυστης πρότασης που υποβλήθηκε στους δανειστές. 
 
Αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι καν οικονομικό, αλλά αποτελεί τον καθρέφτη των συμπλεγμάτων  και της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων όλων εκείνων των πολιτικών παραγόντων που ενώ δημόσια δεσμεύονταν δήθεν περί κόκκινων γραμμών,  παρασκηνιακά απεργάζονταν τον ξαφνικό θάνατο των νησιών μέσα από μια δέσμη στοχευμένων  δημοσιονομικών μέτρων. 
 
Αποδεικνύει ότι  οι σημερινοί κυβερνώντες,  κρατούν τα σκήπτρα του ψεύδους, της υποκρισίας και του εμπαιγμού των νησιωτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Κρατούν επίσης κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στα προβλήματα της νησιωτικότητας, την οποία ποτέ δεν κατανόησαν, κατά συνέπεια, ουδέποτε υπερασπίστηκαν και με χαρακτηριστική ευκολία ξεπούλησαν.
 
Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τους νησιώτες, αλλά ακόμη δυσκολότερη θα είναι για εκείνους που οδηγούν το Αιγαίο στον μαρασμό και την εξόντωση».