Αίσιο τέλος για δύο θαλάσσιες περιπέτειες

Αίσιο τέλος για δύο θαλάσσιες περιπέτειες

 

 

 

 
Δύο θαλάσσιες περιπέτειες είχαν αίσιο τέλος σε Λαύριο και Αστυπάλαια,. Συγκεκριμένα:
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, από τον κυβερνήτη του Θ/Γ “MISTRESS” σημαίας Αμερικής για αδυναμία χειρισμού του σκάφους λόγω καταστροφής πανιών και μηχανικής βλάβης με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. νοτιοανατολικά του οικείου λιμένα.
 
Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ” Ν.Κ. 248 με επιβαίνοντες δύο (02) στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και  ρυμούλκησε το “MISTRESS” στο λιμένα “ΣΚΑΛΑΣ” ν. Αστυπάλαιας όπου κατέπλευσαν ασφαλώς.
 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε θαλάσσια ρύπανση.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ “MISTRESS” σημαίας Αμερικής, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς.
 
Επίσης το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Χ. 290 με πέντε (05) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. νότια ν. Πατρόκλου.
Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
 
Στη συνέχεια κατέπλευσε το φουσκωτό σκάφος “SEA SOS” Τ.Λ. 325 το οποίο ξεκίνησε τη ρυμούλκηση του “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” και λίγο αργότερα συνέχισε τη ρυμούλκηση το Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ 2” Ν.Λ. 424 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσαν ασφαλώς στο λιμένα Λαυρίου.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Α/Ψ  “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Χ. 290 μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.