Ομαδική έκθεση ζωγραφικής από τις συλλογές τις Εθνικής Πινακοθήκης

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής από τις συλλογές τις Εθνικής Πινακοθήκης

 

 

 

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Ταξιδεύοντας με το πλοίο της Ελληνικής Ζωγραφικής (19ος και 20ος αιώνας), πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 3 Ιουλίου έως και τις 16 Αυγούστου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη.
 
Η έκθεση αφορά συλλογές από την Εθνική Πινακοθήκη και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ. 
 
Η θάλασσα, συνδεδεμένη άμεσα με τη ζωή του ελληνικού λαού και την ιστορία, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και σε όλη την πορεία της σύγχρονης τέχνης. 
 
Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.
 
Η έκθεση είναι υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα και περιλαμβάνει έργα των μεγάλων θαλασσογράφων Κωνσταντίνου Βολανάκη, Βασιλείου Χατζή και Ιωάννη Αλταμούρα, των Κωνσταντίνου Μαλέα, Νικόλαου Λύτρα, Κωνσταντίνου Παρθένη και Μιχάλη Οικονόμου, οι οποίοι θεωρούνται ανανεωτές της τέχνης, στο πνεύμα του μοντερνισμού, των Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Αγήνορα Αστεριάδη, Θάνου Τσίγκου, Γιάννη Γαίτη, Παναγιώτη Τέτση, Κώστα Τσόκλη κ.ά., που εκφράζουν το προσωπικό τους ιδίωμα στον χώρο της τοπιογραφίας κ.ά..
 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 11:00 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι και από τις 19:00 το απόγευμα έως και τις 22:30 το βράδυ. Η Ομαδική Έκθεση κάθε Κυριακή και Δευτέρα πρωί θα παραμένει κλειστή.