Άμεση κινητοποίηση για το άνοιγμα του αεροδρομίου Μυκόνου - Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων

Άμεση κινητοποίηση για το άνοιγμα του αεροδρομίου Μυκόνου - Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων

 

 

 
Αναβρασμός επικρατεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να επιδιορθωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το πρόβλημα που προέκυψε στον διάδρομο προσγείωσης και να ξεκινήσουν οι πτήσεις. 
 
 
Μέχρι στιγμής υπάρχει η πληροφορία ότι το αεροδρόμιο αναμένεται να ξεκινήσει να δέχεται και πάλι πτήσεις μετά τις 7 το απόγευμα. 
 
 
Ήδη στο Βόρειο τμήμα του διαδρόμου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης. 
Το mykonosdaily επικοινώνησε με τον αναπληρωτή αερολιμενάρχη κ. Μούρτο ο οποίος ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσει και πάλι το αεροδρόμιο το ταχύτερο δυνατό "προσπαθούμε να το φτιάξουμε το συντομότερο δυνατό ώστε να λύσουμε το πρόβλημα" τόνισε χαρακτηριστικά.
 
 
Μπορεί το αεροδρόμιο να έκλεισε για τις πτήσεις αεροσκαφών ωστόσο εξακολουθούν να εκτελούνται πτήσεις ελικοπτέρων.
Κι ενώ στον διάδρομο υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από ανθρώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και μηχανήματα, πρωτόγνωρη νηνεμία για καλοκαίρι επικρατεί στην αίθουσα και τον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου. 
 
 
Κυριακή μεσημέρι κι ενώ αναμένονταν μια σειρά από πτήσεις όλα δείχνουν να κυλούν σαν μια κανονική μέρα της Άνοιξης. 
 
 
Μεσημεριανές πτήσεις της Aegean ακυρώθηκαν, ενώ με καθυστέρηση θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις charter του εξωτερικού. Ήδη μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η πτήση για Μιλάνο η οποία είχε αναχώρηση στις 15:40, ωστόσο αναμένεται να προσγειωθεί μετά τις 19:00. 
 
Αντίστοιχες καθυστερήσεις αναμένονται και στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, όπως και στις απογευματινές πτήσεις από Αθήνα, εφόσον ανοίξει τελικά και πάλι ο αεροδιάδρομος και μπορούν να προσγειωθούν κανονικά και με ασφάλεια τα αεροσκάφη.