Επιστολή Νίκου Μανιού στο Υπ. υγείας για τις εφημερίες των γιατρών στα νησιά

Επιστολή Νίκου Μανιού στο Υπ. υγείας για τις εφημερίες των γιατρών στα νησιά


Με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο Νίκος Μανιός ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την εξασφάλιση με κάθε τρόπο των αναγκαίων πόρων ώστε τα Κ.Υ, τα Π.Π.Ι, και τα Π.Ι. να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.   
 
Όπως αναφέρει ο κ. Μανιός "ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με αυξημένες πιθανότητες να γίνει ανεξέλεγκτο είναι η κατανομή των εφημεριών ιατρικού προσωπικού, που με την 22621/16/6/2015 εγκύκλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καλούνται να εφαρμόσουν τα Κ.Υ., Π.Π.Ι., και Π.Ι.
Η μείωση των εφημεριών καθιστά.
 Α) μη ασφαλή την εφημερία των ιατρικών μονάδων λόγω καλοκαιρινών μηνών όπου οι μονάδες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα  περιστατικά
 Β) δημιουργεί κίνδυνο  φυγής των ιατρών λόγω μείωσης των αποδοχών"
και ζητά "να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο οι αναγκαίοι πόροι έτσι ώστε τα κέντρα υγείας και τα επαρχιακά νοσοκομεία να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες".