Για τον Σεπτέμβριο μετατέθηκε η συναυλία για τη Δήλο στο Καλλιμάρμαρο στάδιο

Για τον Σεπτέμβριο μετατέθηκε η συναυλία για τη Δήλο στο Καλλιμάρμαρο στάδιο

 

 

 
Τον Σεπτέμβριο μεταφέρεται τελικά η συναυλία για την Δήλο στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναίκό Στάδιο. Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Ιουλίου αλλά με μια νεώτερη ανακοίνωση που ανάρτησε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της στο facebook η φιλανθρωπική οργάνωση International Foundation for Greece, μετέθεσε την ημερομηνία για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Όπως τονίζεται η συναυλία θα εμπλουτιστεί με περισσότερους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. 

 
Τo International Foundation for Greece (IFG), με ιδρύτρια και Πρόεδρο την  Ασπασία Λεβέντη, μεταφέρει την συναυλία για τις 19 Σεπτεμβρίου τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου, τη μελέτη και υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει το IFG.
 
Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλεξάνδρα Γκράβας, Ελ Q, Λουθ Καζάλ (Luz Casal), Μαρκ Λαβουάν (Marc Lavoine), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Μιχαήλ - Αλέξανδρος Ιακώβου, Πάνος Μουζουράκης, Νάνα Μούσχουρη, Μαρία Νατσιονάλε (Maria Nazionale), Γιώργος Νταλάρας, Λαμπέρ Ουιλσόν (Lambert Wilson), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Παπίου, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης, Γιώργος Χωραφάς θα ενώσουν τις φωνές τους στο Καλλιμάρμαρο, δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς για τη στήριξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.
 
Παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς θα είναι o Νίκος Αλιάγας και o Στεφάν Μπερν, οι οποίοι για άλλη μία φορά βρίσκονται στο πλευρό του IFG και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος.
 
Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
 
Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των δαπανών της κατασκευής του νέου μουσείου που θα φιλοξενήσει τις μοναδικές αρχαιότητες του ιερού νησιού.