Συμπόσιο για τη Θηρασία

Συμπόσιο για τη Θηρασία

 

Το πρόγραμμα "Διαχρονικοί Νησιωτικοί Πολιτισμοί. Η περίπτωση της Θηρασιάς" εντάσσεται στο Ερευνητικό Χρηματοδοτούμενο Έργο: Θαλής, το οποίο έχει στόχο τη διαχρονική χαρτογράφηση της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί, ώστε να αναδειχθούν οι επιλογές, οι περιορισμοί, οι αλλαγές, οι συνέχειες και οι ασυνέχειες και να διερευνηθεί ποικιλοτρόπως το φαινόμενο του νησιωτισμού.
 
Το μικρό και απομονωμένο νησί της Θηρασίας, έγινε το αντικείμενο της έρευνας της πολυεπιστημονικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης.
 
Η έρευνα ξεκίνησε το 2007, με μια πρώτη αναγνώριση του χώρου και της ανθρώπινης παρουσίας, από τα πρώτα ίχνη της έως την πρόσφατη εποχή. Το 2012 η έρευνα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Θαλής, με τον τίτλο "Διαχρονικοί, νησιωτικοί πολιτισμοί: η περίπτωση της Θηρασίας" και διερευνήθηκε με τη συμμετοχή πολλών ερευνητών, ποικίλων ειδικοτήτων.
 
Το 2015 η έρευνα ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα της θα παρουσιαστούν στο Συμπόσιο, με τίτλο "Διαχρονικοί Νησιωτικοί Πολιτισμοί. Η περίπτωση της Θηρασίας" την Παρασκευή και το Σάββατο 20 Ιουνίου στο ΔΕ.Ε.Ε.Α του ΑΠΘ.
 
Η έναρξη του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 09:30 ενώ παράλληλα με το Συμπόσιο θα λειτουργεί έκθεση με πλούσιο υλικό από τις έρευνες των επιστημόνων.
 
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ημερών πατήστε ΕΔΩ.