Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με ιδιωτική εταιρία φύλαξης χώρων - Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με ιδιωτική εταιρία φύλαξης χώρων - Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

 

 

 
Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με ιδιωτική εταιρία φύλαξης χώρων για την καλοκαιρινή περίοδο. Μετά την απόφαση του Δήμου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών η εταιρία έπιασε δουλειά και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. "Ο Δήμος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας καθώς και να εξασφαλίσει την ομαλή του λειτουργία κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος και η οποία αναφέρεται αναλυτικά στην λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία κυκλοφορεί σε 24ωρη βάση καθημερινά φορώντας διακριτικό του Δήμου.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση. 
 
"Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο συγκαταλέγεται και τη φετινή περίοδο η Μύκονος, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τοπικής επαγγελματικής και οικονομικής δραστηριότητας. Εν τούτοις, τη φετινή χρονιά, η Μύκονος στερείται περισσότερο από ποτέ επαρκών ελεγκτικών οργάνων, τα οποία με τη δράση τους θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την τάξη και τη νομιμότητα στο χώρο του τουρισμού, να συνδράμουν στην άσκηση εκτέλεσης της διοίκησης, όπως και να καλλιεργήσουν το αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες μας.  Ως εκ τούτου το νησί μας χωρίς Δημοτική Αστυνομία, με την Αστυνομία δραματικά υποστελεχωμένη και ταυτόχρονα επιφορτισμένη να επιδιώκει να επιτύχει αποτελέσματα χωρίς τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού, βρίσκεται «ανοχύρωτο» στον τομέα των ελέγχων και της επιβολής της τάξης.
 
Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος ολοκλήρωσε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχώρησε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο.
 
Οι υπηρεσίες  φύλαξης άρχισαν ήδη να παρέχονται και αφορούν συγκεκριμένα:
 
α. Στη φύλαξη και φρούρηση των δημοτικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων σε 24ωρη καθημερινή βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας έως 30 Σεπτεμβρίου.
 
β. Στην αποτροπή δημιουργίας επεισοδίων ή κινδύνων στους κοινόχρηστους χώρους και τους επισκέπτες – τουρίστες. 
 
γ.  Στην προστασία της κινητής ή ακίνητης περιουσίας του Δήμου. 
 
δ. Στην άμεση ενημέρωση της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, σε περίπτωσης διαπίστωσης παραβατικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα το αδίκημα της επαιτείας, του παραεμπορίου κλπ.
 
Σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων ή κινδύνων, θα υπάρχει βέβαια άμεση αντιμετώπιση, προκειμένου να προστατευτούν οι επισκέπτες και η περιουσία του Δήμου. 
 
Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες περιπολίας, ασφάλειας και φύλαξης με σκοπό τον αποκλεισμό, την παρεμπόδιση και αποτροπή εισόδου σε δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις και χώρους του Δήμου, ατόμων άσχετων με τη λειτουργία αυτών, καθώς και στατικό φύλακα για τη φύλαξη των κτηρίων του Δήμου.
 
Επιπλέον, θα απαγορεύουν την είσοδο των οχημάτων στην χώρα της Μυκόνου.
 
Ο Δήμος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας καθώς και να εξασφαλίσει την ομαλή του λειτουργία κατά τη διάρκεια της αυξημένης τουριστικής περιόδου. Ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φαίνονται και πιστοποιούνται από τους ίδιους τους πολίτες".