"Υπάρχει και Φιλότιμο" το σχόλιο της ΚΕΠΟΜ στην ανακοίνωση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ"

 

 
Ως μια απόπειρα του συνδυασμού να ανακόψει το "σκορποχώρι" των μελών του χαρακτηρίζει η ΚΕΠΟΜ  την χθεσινή ανακοίνωση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ" επισημαίνοντας ότι "η πιθανότητα όμως να κατέβουν οι κατηγορούμενοι, είτε αναδειχθούν αθώοι είτε όχι από το δικαστήριο, προσκρούει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης φιλότιμου". 
 
Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο της ΚΕΠΟΜ 
 
"Με ανακοίνωσή της η παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ του εν αργία δημάρχου κ. Αθ. Κουσαθανά – Μέγα παρεμβαίνει στο προεκλογικό σκηνικό της Μυκόνου. Η επιλογή του χρονικού σημείου -δύο βδομάδες μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης δίκης για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο και ενώπιον της διαφαινόμενης κορύφωσης των προεκλογικών διαδικασιών- δεν είναι τυχαία. Η ανακοίνωση στην ουσία δεν λέει τίποτα σημαντικό και στην ουσία τίποτα καινούργιο. Είναι απλά μια απόπειρα του συνδυασμού να ανακόψει το “σκορποχώρι” των μελών της και την διαφαινόμενη διάλυση.
 
Παρά τις ερμηνείες που βιάστηκαν κάποιοι να δώσουν, πουθενά δεν διαφαίνεται η απόφαση της παράταξης να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. Έτσι αυτό το ήσσονος σημασίας κείμενο στην ουσία δεν λέει τίποτα που δεν γνωρίζαμε.
Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο κείμενο, μια τέτοια χρονική συγκυρία δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Αθ. Κουσαθανά-Μέγα. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, γεγονός είναι ότι δεν αναφέρεται ούτε στον τίτλο, ούτε στην υπογραφή, ούτε στην αναφορά που γίνεται στον ίδιο σαν εκλεγμένο δήμαρχο Μυκόνου.
 
Συμπερασματικά να πούμε ότι στη μάχη των εκλογών επίσημα και με ανοικτές διαδικασίες έχει μπει μόνο η ΚΕΠΟΜ, ενώ ανακοίνωση της πρόθεσής του έχει κάνει και ο λογιστής κ. Αστέριος Μακρής. Για τους υπόλοιπους πέρα από προθέσεις δεν γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικό ακόμα. Η πιθανότητα όμως να κατέβουν οι κατηγορούμενοι, είτε αναδειχθούν αθώοι είτε όχι από το δικαστήριο, προσκρούει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης φιλότιμου. Αναρωτιόμαστε αν το διαθέτουν. Ελπίζουμε να μη θελήσουν να βάλουν τον τόπο για μια ακόμα φορά στην περιπέτεια της διοικητικής αμηχανίας. Τίποτα όμως δεν θεωρείται απίθανο. Η έως τώρα πρακτική και τακτική τους μας προδιαθέτει για τα χειρότερα. Η απάντηση με κανένα τρόπο δεν μπορεί να δοθεί δια της δικαστικής οδού. Οφείλει να είναι πολιτική και εναπόκειται στους πολίτες που θα κληθούν στις κάλπες τον Μάιο του 2014. Εκεί πρέπει να καταδικαστούν και οι ίδιοι και όσοι ως τώρα συνεργαζόμενοι μαζί τους και στηρίζοντας όλες τις επιλογές τους, έφεραν τον τόπο μας όχι στην ωραιοποιημένη κατάσταση που περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους, αλλά στη δεινή θέση να μη μπορεί ένας δήμος σαν της Μυκόνου να αλλάξει μια λάμπα στις κολώνες τις ΔΕΗ ή να κινήσει τα απορριμματοφόρα του ελλείψει καυσίμων".