Ποιος λαός... κλέβει περισσότερο τα ξενοδοχεία;

Ποιος λαός... κλέβει περισσότερο τα ξενοδοχεία;

 

 
Σίγουρα όλοι έχουμε μια στοίβα σαπουνάκια και μικρά σαμπουάν στο μπάνιο από ξενοδοχεία που έχουμε κατά καιρούς επισκεφτεί. Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως δεν αρκούνται σε αυτά και επιστρέφουν από τις διακοπές τους με αντικείμενα παρμένα...παρανόμως από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Αντικείμενα που δεν περιορίζονται σε αφρόλουτρα και σαμπουάν.
 
Σύμφωνα με τα ερευντητικά δεδομένα που δημοσίευσε η Telegraph, οι ταξιδιώτες εξ Αργεντινής παραδέχονται σε ποσοστό 73% ότι έχουν πάρει πράγματα που δεν θα έπρεπε να είχαν πάρει, από τα ξενοδοχεία που τους φιλοξένησαν, ενώ και οι τουρίστες από τη Σιγκαπούρη κινούνται στα ίδια επίπεδα, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει το 71%. Στην επόμενη θέση βρίσκονται οι Ισπανοί, το 70% των οποίων δηλώνει «ένοχο» και ακολουθούν οι Γερμανοί με 68%, οι Ιρλανδοί με 67%, οι Ρώσοι με 59%, οι Μεξικάνοι με 59%, οι Ιταλοί με 57%, οι Ιάπωνες με 56% και οι Αμερικάνοι με 53%.
 
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Hotels.com σε περίπου 5 χιλιάδες ταξιδιώτες ανά τον κόσμο,  έδειξε και εκείνους που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Ο λόγος για τους Κολομβιανούς (31%), οι οποίοι είναι οι λιγότερο πιθανοί «ύποπτοι» να φύγουν από τα ξενοδοχεία με υπέρβαρο στις βαλίτσες. Έπειτα από αυτούς, στη σειρά κατάταξης, συναντάμε τους Νορβηγούς, τους ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ και τους Δανούς.
 
Τα "τιμαλφή" των ξενοδοχείων και οι ποινές
 
Μερικά από τα συνήθη κλοπιμαία είναι τα είδη γραφείου και οι παντόφλες, ενώ τα σαμπουάν και τα σαπούνια δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, καθώς, όπως είπε ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, «αυτά τα παίρνουν όλοι».  
Αν και (συνήθως) δεν καταλήγει κανείς πίσω από της φυλακής τα σίδερα για ένα τέτοιο παράπτωμα, παρ’ όλ’ αυτά, σε κάποιες χώρες τα πράγματα σοβαρεύουν. Πριν μερικά χρόνια στην Ιαπωνία, ένα ζευγάρι συνελήφθη καθώς βρέθηκε να φεύγει με μπουρνούζια και τασάκια τού ξενοδοχείου, ενώ μια γυναίκα από τη Νιγηρία καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση για την κλοπή 2 πετσετών από το Transcorp Hilton Abjua Hotel.
 
Η αλήθεια είναι πάντως, πως οι πετσέτες δεν είναι το χειρότερο που έχει κλαπεί από ξενοδοχείο, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες απώλειες που ποικίλουν από κουρτίνες, λουλούδια και πίνακες, μέχρι… πιάνο, τηλεόραση ή ακόμη και ολόκληρο τζάκι!