Επαιτεία, φθορές, καταγγελίες για κλοπές… Μεγάλα προβλήματα, μικρές λύσεις

Επαιτεία, φθορές, καταγγελίες για κλοπές… Μεγάλα προβλήματα, μικρές λύσεις

 

 

 
Το θέμα της επαιτείας και των αθίγγανων που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι το νησί αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο. Στο νησί που δεν επιτρέπεται το ελεύθερο camping που τα ενοίκια είναι υψηλά, όπως και ο τουρισμός που φτάνει από κάθε σημείο του πλανήτη το καλοκαίρι, οι επαίτες δρουν ανενόχλητοι, η εκμετάλλευση παιδιών αγγίζει κατά περιόδους το ζενίθ, καταγγελίες πολιτών χτυπούν καμπανάκι για το μέχρι που φτάνει η τύχη αυτών των παιδιών, παράνομοι καταυλισμοί ξεφυτρώνουν σε κεντρικά σημεία, ρούχα απλώνονται κατά μήκος του οδικού δικτύου για να στεγνώσουν και κτίρια που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί σε λειτουργία, καταστρέφονται, προς τέρψη μιας ασύδοτης και ανεξέλεγκτης «δημοκρατίας».
 
 
Το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με το ξεκίνημα της σεζόν και μετά από την μηνυτήρια αναφορά στελεχών του Δήμου κατά παντός υπευθύνου που με την ανοχή του επιτρέπει σε τέτοια φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα στο νησί. 
Παράλληλα ζητήθηκε η παρέμβαση Εισαγγελέα (που ακόμη αγνοείται) ενώ οι αρμόδιες αρχές αναζητούν λύσεις για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αφού από τη μία οι αγκυλώσεις του νόμου και από την άλλη η μόνιμη έλλειψη προσωπικού, δυσχεραίνουν τις όποιες κατά καιρούς προσπάθειες. 
 
 
Η αδράνεια που παρατηρείται το μεγαλύτερο διάστημα προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς δεν έχει υπάρξει συστηματική προσπάθεια παρά μόνο κατά καιρούς «ξεσπάσματα». Και ναι μεν οι προτεραιότητες σχετικά με την ασφάλεια είναι άλλες, αλλά και σε αυτή την περίπτωση όπως έχει καταγγελθεί υπάρχουν θέματα και μάλιστα που δεν αγγίζουν μόνο το κοινωνικό κομμάτι, αλλά κυρίως άλλου είδους αδικήματα για τα οποία έγινε αναφορά και επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο, για τα οποία όμως πρέπει να πιαστούν επ’ αυτοφώρω. Πρόσφατα παρουσία των επικεφαλής των αρχών του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ. όπου εκφράστηκαν παντός είδους προβληματισμοί...
 
 
Διαβάστε περισσότερα στη MYKONOS news που κυκλοφορεί