Πανευρωπαϊκή εκδήλωση "Let's get Closer"

Πανευρωπαϊκή εκδήλωση

 

 

 

 
 
Πανευρωπαϊκή Εκδήλωση με τίτλο: ''EUROPE on the IONOSPHERE'' θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2015 με κεντρικό μήνυμα''Let's Get Closer'' και σκοπό την φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και εκπομπή ασυρμάτων βραχέων κυμάτων, από κεντρικά σημεία όλων των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του στρώματος της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι-συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μαθητές, φοιτητές, πολίτες), από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με άγνωστα σε αυτούς άτομα από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών από ειδικούς επιστήμονες και αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.
 
Tο σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο Ελληνικός ασύρματος κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είναι η πλατεία Συντάγματος και θα στεγαστεί στην ειδική κατασκευή που επιμελήθηκε η σχολή Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO. Στηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από τις σχολές α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και β) Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
 
Η πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης καθώς και η συμμετοχή, θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο.
 
Η εκδήλωση, φιλοδοξώντας να γίνει θεσμός επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με Ελληνική πρωτοβουλία.