Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας για την Α' τάξη του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου

Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας για την Α' τάξη του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου

 

 

Σε μία σεμνή τελετή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βράβευσε την Α΄ Τάξη του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου για την 1η θέση που κατέλαβε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας για τη συνολική προσέγγιση του θεατρικού έργου "Ποιος Απήγαγε τον Αη- Βασίλη".
 
Ο διαγωνισμός αφορούσε πρωτότυπες προτάσεις φιλαναγνωσίας με αφορμή τις θεατρικές διασκευές των βιβλίων του Βασίλη Παπαθεοδώρου από το ΕΛΝΙΠΛΕΞ (Ελληνικό Νηπιακό Λεξικό), ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά portal για το παιδί και τον πολιτισμό.
 
Τα σχόλια με τα οποία τεκμηριώθηκε η υψηλή ποιότητα της εργασίας των παιδιών και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κυρίας Φωτεινής Ζαννετίδη ήταν εξαιρετικά και τιμούν ιδιαιτέρως το νησί της Ρόδου αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γίνεται έτσι φανερό ότι η διάθεση για προσφορά ευδοκιμεί ακόμα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες όπως αυτές που έχουν διαμορφωθεί σαν αποτέλεσμα της οικονομικής δυσχέρειας.
 
Στη συνέχεια ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Ανανίας (εντεταλμένος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης) τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να τιμούνται ώστε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Η υποστήριξη της Περιφέρειας σε όσους υπηρετούν με αγάπη και σεβασμό την εκπαίδευση και την Παιδεία γενικότερα θα συνεχίσει να υφίσταται ως θεμελιώδης συμπεριφορά για την Περιφερειακή Αρχή.
 
Σε αυτά τα πλαίσια ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου η διαδικασία παράδοσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν προς χρήση από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (Σχολικοί Σύμβουλοι, ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ) 10 πλήρεις Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και 6 φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.
 
Τον εξοπλισμό παρέδωσε, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο κ. Άγγελος Ανανίας και παρέλαβε εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλης Καραγιάννης.
 
Αυτή η ενέργεια, αν και δεν είναι υποχρέωση της Περιφέρειας, αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή με προσανατολισμό την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών και την προσπάθεια δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης των δυνατοτήτων τους. Επίσης αποτελεί και ένα δείγμα προσφοράς προς το κεντρικό κράτος πέρα από τις τυπικές υποχρεώσεις της.