Ζωγράφοι από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στη Σέριφο

Ζωγράφοι από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στη Σέριφο

 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα γκρουπ τοπιογράφων απ’ όλο τον κόσμο βρίσκονται από τις 8 Ιουνίου στη Σέριφο. Στόχος τους να βρεθούν αντιμέτωποι με την φύση της Σερίφου, να ανοίξουν τα καβαλέτα τους και τις μπογιές τους, να στερεώσουν καλά τους καμβάδες τους, να φορέσουν το καπέλο τους και να προσπαθήσουν κάτω από τον ήλιο να απεικονίσουν – ο καθένας με τον τρόπο του – τα στοιχεία και τα χρώματα του νησιού. 
 
Η ώχρα, το σκούρο μπλε της θάλασσας, το άσπρο των σπιτιών, το πράσινο της συκιάς, ο αέρας, οι άνθρωποι του νησιού, τα καΐκια, το πρωινό κι απογευματινό φως των Κυκλάδων, τα κύματα και η σύγκρουση τους με τους βράχους είναι στοιχεία που γοητεύουν τους τοπιογράφους των Κυκλάδων ανά τους αιώνες. Όσο κι αν η τεχνολογία μας έχει αλλάξει τη ζωή, ο τοπιογράφος καλείται, με τα ίδια απλά μέσα που είχε πάντα, να καταγράψει όλα αυτά τα στοιχεία και να κάνει κάτι τόσο απλό, όσο και δύσκολο: να συγκινήσει τον θεατή και να τον κάνει να νοιώσει ότι όταν ζωγράφιζε τον πίνακα, ο ήλιος έλιωνε την πέτρα, η φύση μοσχομύριζε, η θάλασσα ήταν δροσερή κι ο αέρας πολύ δυνατός. 
 
Αν βρεθείτε από τις 8 έως τις 14 Ιουνίου στο νησί, θα τους δείτε σε διαφορετικά σημεία να ζωγραφίζουν. Επισκέπτονται διαφορετικό σημείο κάθε μέρα και προσπαθούν να μεταφέρουν τη μαγεία του και την ομορφιά του στον καμβά. Συνήθως, λόγω αέρα, δουλεύουν σε μικρά τελάρα με λάδια ή ακριλικά. Αργότερα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Σερίφου θα γίνει έκθεση με κάποια έργα τους.
 
Την δεύτερη συνάντηση νεοεμπρεσιονιστών ζωγράφων στο νησί της Σερίφου διοργανώνουν οι Λέον Χόλμς, Δημήτρης Βογιαζόγλου και Μάικλ Ρίτσαρντσον
με την συνεργασία του Φεστιβάλ Σερίφου.