Στήριξη Κόκκινου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μήλου για την Υγεία

Στήριξη Κόκκινου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μήλου για την Υγεία

 

 
Η πρόσφατη κινητοποίηση – διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Μήλου με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στο νησί, εξαιτίας της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας αλλά και του διαφαινόμενου κινδύνου παύσης της λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την έντονη αγωνία και τον αγώνα των νησιωτών μας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Χαράλμπος Κόκκινος.
 
Οι μνημονιακές πολιτικές που «εισάχθηκαν» στη χώρα μας από το 2010 και «δεσμεύουν» άδικα το λαό μας οδηγούν στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Η έξοδος από τη κρίση επιβάλλει προάσπιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Είναι αυτονόητο και ταυτόχρονα επιτακτική ανάγκη η διαφύλαξη των κοινωνικών αγαθών και η εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών, τονίζει. 
 
Όπως επισημαίνει, ο Περιφερειακός Συνδυασμός Νοτίου Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» συμπαραστέκεται στον αγώνα και στην αγωνία των κατοίκων της Μήλου αλλά και όλων των πολιτών που επιθυμούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. 
 
"Αποφεύγοντας τον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της πολιτικής «κερδοσκοπίας» καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να στελεχωθούν οι δομές υγείας των νησιών μας και μεταξύ αυτών το Κέντρο Υγείας της Μήλου.  Να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα βάλει «λουκέτο» στο ΙΚΑ Μήλου που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της Μήλου και των κοντινών σ’ αυτό νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.
 
Οι νησιώτες μας έχουν το δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση.
Η νησιωτικότητα να μην καταστεί «γράμμα κενό περιεχομένου».
Οι κοινωνικές δομές να λειτουργήσουν απρόσκοπτα στηρίζοντας τη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας", καταλήγει ο κ. Κόκκινος.