Προκήρυξη αγώνων "Πρόκλεια 2015" στην Άνδρο

Προκήρυξη αγώνων

 

 

 

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κυκλάδων, ο Α.Ο. Άνδρου, ο Α.Ο. Υδρούσας, ο Αστέρας Κορθίου και ο Ανδριακός Ο.Φ. στίβου, προκηρύσσουν αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΠΡΟΚΛΕΙΑ 2015», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στη Χώρα της Άνδρου, στη μνήμη του Δημητρίου Αντ. Αμωράτη.
 
Οι κατηγορίες στις οποίες πρόκειται να αγωνιστούν οι αθλητές είναι στα 5,5 και στα 13 χιλιόμετρα άντρες – γυναίκες (μέχρι 19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, 50 ετών και άνω) και στα 3 χιλιόμετρα, άντρες και γυναίκες (δύο κατηγορίες: μέχρι 19 και άνω των 18). 
 
Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί από το Νημποριό Άνδρου και θα διαρκέσει συνολικά δύο ώρες. Η ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος θα γίνει στις 11:00.
 
Οι αποστάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
 
1. 5.500 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Νημποριό με κατεύθυνση προς τα Λιβάδια και τερματισμό στην Κάτω Πλατεία της Χώρας (Πλατεία Καϊρη).
 
2. 13.000 μέτρα (Extreme). Η εκκίνηση θα δοθεί στο Νημποριό με κατεύθυνση προς Υψηλού, η διαδρομή περνάει από τις Σταμπουριές, τους Μέννητες, τη Μεσσαριά και καταλήγει στη Χώρα, στην Κάτω Πλατεία (Πλατεία Καϊρη). Τα πρώτα 3.000 μέτρα της διαδρομής έχουν έντονη ανηφορική κλίση.
 
3. 2.800 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Νημποριό με κατεύθυνση προς τους Ανεμόμυλους και θα καταλήξει στην Κάτω Πλατεία της Χώρας (Πλτατεία Καϊρη).
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχον όλοι, επίσημοι αθλητές με δελτίο ή ανεπίσημοι χωρίς δελτίο ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail segas_kykladwn@yahoo.gr και στο e-mail kyriakosmoustakas@yahoo.gr, μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Οι αθλητές που έχουν στείλει δηλώσεις συμμετοχής επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον 60 λεπτά πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους.
 
Στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατηγορίας σε κάθε απόσταση αλλά και κάθε επιμέρους κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, ενώ διπλώματα συμμετοχής θα απονεμηθούν και σε όλους τους συμμετέχοντες.
 
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι πρόσφατοι κανονισμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έκδοσης 2012-2013 ενώ ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων Δημήτρη Τσαρτσαλή, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 
Οσοι αθλητές διαθέτουν δελτίο συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο ως απόδειξη ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό με την προϋπόθεση ότι το δελτίο διαθέτει στο πίσω μέρος του πρόσφατη θεώρηση από τον ιατρό.
 
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.
 
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή του. 
 
• Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.
 
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
 
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.
 
• Ο Δήμος Άνδρου και η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες  ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους.
 
• Η Αστυνομική Διεύθυνση Άνδρου και η οργανωτική επιτροπή έχουν την ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 
Στη σελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα αναρτηθούν σε ψηφιοποιημένη μορφή οι διαδρομές των αγώνων και πληροφορίες για τον αγώνα.
 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα σε συγκεκριμένο σημείο θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά ποτά.
 
Οτι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα αντιμετωπίζεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων, τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Τσαρτσάλη.
 
Περισσότερες πληροφορίες από τον κ. Κυριάκο Μουστάκα 6974063057 και τον Δημήτρη Πάππα 6944356695.