Παρά τις παραινέσεις "έχασαν" την Ελιά οι λεμβούχοι

Παρά τις παραινέσεις

 

 

 
 
Μια προσπάθεια στήριξης των λεμβούχων του Πλατύ Γιαλού επιχείρησε κατά την πρόσφατη δημοπράτηση των παραλιών ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς πρότεινε στους ενδιαφερόμενους το ένα κομμάτι της παραλίας της Ελιάς να μην «χτυπηθεί» προκειμένου να κατοχυρωθεί στο Σωματείο Λεμβούχων που συμμετείχε φέτος στην δημοπρασία.
 
Το συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας παραχωρούνταν απευθείας παλιότερα από το Δήμο στο Σωματείο προς εκμετάλλευση για την ενίσχυσή του. Ωστόσο από τότε που βάση νόμου άρχισε να βγαίνει σε δημοπρασία οι λεμβούχοι δεν το ξαναπήραν.
 
Φέτος επέλεξαν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία καθώς το παραδοσιακό επάγγελμα τους φθίνει χρόνο με τον χρόνο, με σκοπό την ενίσχυση των εσόδων τους.  «Δεν μπορώ να πιέσω κανέναν να μη συμμετέχει, σας λέω όμως ποια θα ήταν η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής» ανέφερε ο κ. Κουκάς.
 
Παρά τις παραινέσεις του Δημάρχου όμως και του γεγονότος ότι ένας εκ των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονταν για την Ελιά δεν «χτύπησε» αρχικά το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας, υπήρξε ενδιαφερόμενος που «χτυπήθηκε» με τους λεμβούχους φτάνοντας το αρχικό ποσό των 25.500,00€ περίπου στα 60.000,00€.
 
Οι λεμβούχοι δεν έκαναν νέα προσφορά καθώς το ποσό είχε αυξηθεί αρκετά, αλλά η δημοπρασία συνεχίστηκε καθώς ο επιχειρηματίας που αρχικά δεν συμμετείχε σ' αυτήν, μετά την αποχώρηση των λεμβούχων μπήκε στη «μάχη». Χτύπημα στο χτύπημα η τιμή έφτασε τελικά στο ποσό των 150.500,00€ για το κομμάτι αυτό που κατοχυρώθηκε τελικά στον επιχειρηματία που το είχε "χτυπήσει" εξ’ αρχής.