Οι τουρίστες της αλλοδαπής διάλεξαν ελληνικό νησί για φέτος

Οι τουρίστες της αλλοδαπής διάλεξαν ελληνικό νησί για φέτος

 

 
 
Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών για φέτος το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή αναζήτησης trivago, η αγάπη τους για το Αιγαίο κατευθύνεται κατά κύριο λόγο σε 2 νησιά που κρατούν τα ηνία του ελληνικού τουρισμού, τη  Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών για φέτος το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή αναζήτησης trivago, η αγάπη τους για το Αιγαίο κατευθύνεται κατά κύριο λόγο σε 2 νησιά που κρατούν τα ηνία του ελληνικού τουρισμού, τη   Μύκονο  και τη  Σαντορίνη   . 
 
Την προτίμησή τους σε αυτούς τους προορισμούς δείχνουν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστραλοί και οι Τούρκοι, σύμφωνα με αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015, ενώ στην  τρίτη θέση συναντάμε τη Ρόδο. Το στολίδι των Δωδεκανήσων πρόκειται να δεχτεί τουρίστες από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία. 
 
Προχωρώντας στις επόμενες θέσεις της κατάταξης, βρίσκουμε την Κρήτη,  με τις προτιμήσεις να έρχονται από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες. 
 
Την πέμπτη και έκτη θέση καταλαμβάνουν πιο βόρειοι προορισμοί, με τη Χαλκιδική και τη Θάσο, να «κερδίζουν» τους Άγγλους, τους Σέρβους και τους Ρουμάνους. Ακολουθούν η Πάργα και η Ζάκυνθος, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον κυρίως Ιταλών, Άγγλων και Σέρβων.