Η πολυπρόσωπη Μύκονος σε έντυπα του εξωτερικού

Η πολυπρόσωπη Μύκονος σε έντυπα του εξωτερικού

 

 

 
 
Η ανάδειξη της ποικιλομορφίας του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου στη βρετανική, γαλλική και αυστριακή αγορά αποτέλεσε το αντικείμενο αντίστοιχων δημοσιογραφικών ταξιδιών που οργανώθηκαν από την MTC GROUP σε συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου, τα Γραφεία ΕΟΤ των τριών χωρών και με τη σημαντική συνδρομή επιχειρηματιών του νησιού.
 
 
Συγκεκριμένα μέσα στην Άνοιξη και το διάστημα από 24 έως 26 Απριλίου φιλοξενήθηκε ο Βρετανός δημοσιογράφος John Malathronas  προκειμένου να δημιουργήσει εκτενές αφιέρωμα στη βρετανική κορυφαία εφημερίδα Sunday Times του Λονδίνου (Travel Magazine) με εκατομμύρια  αναγνώστες στη Μεγ. Βρετανία και διεθνώς. Σκοπός του αφιερώματος είναι η ανάδειξη των λιγότερο δημοφιλών / εναλλακτικών / αυθεντικών στοιχείων της Μυκόνου.
 
 
Στο ίδιο περίπου διάστημα επισκέφθηκαν το νησί η δημοσιογράφοςAliette DE CROZET  και ο φωτογράφος Jean Marc ANGLES για λογαριασμό ενός από τα πιο έγκυρα  μηνιαία γαλλικά περιοδικά γαστρονομίας , του «cuisine actuelle», με σκοπό  να δημοσιεύσουν στο τεύχος του Σεπτεμβρίου, πολυσέλιδο άρθρο για την κουζίνα των Κυκλάδων.  Σημειώνουμε ότι το περιοδικό  κυκλοφορεί σε 420.000 αντίτυπα συγκεντρώνοντας εκατομμύρια αναγνώστες.
 
 
Τέλος, στη Μύκονο βρέθηκε και η κυρία Elizabeth Hewson, δημοσιογράφος της έγκριτης Αυστριακής εφημερίδας "Wiener Zeitung" μίας εκ των παλαιότερων εφημερίδων στον κόσμο και εκ των κορυφαίων ΜΜΕ στην Αυστρία με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες για την προετοιμασία ταξιδιωτικού αφιερώματος. Στην αυστριακή δημοσιογράφο, την οποία συνόδευε κατά τη διάρκεια της παραμονής της  το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κα Σοφία Δάντου - Σκορδίλη,παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μίλτου Ατζαμόγλου.