Αναφορά Βρούτση στην Βουλή για την σφράγιση του γηπέδου Σερίφου

Αναφορά Βρούτση στην Βουλή για την σφράγιση του γηπέδου Σερίφου

 

 

 
 
Έκλεισε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σερίφου, Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (α.π. 36243/28.05.2015), να προβεί στην σφράγιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου Σερίφου, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού σχετικά με το φλέγον αυτό για τη Σέριφο ζήτημα.
 
 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν ο Δήμαρχος Σερίφου, ο Α.Ο. Σερίφου, ο Σύνδεσμος Σεριφίων εν Αθήναις, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Σερίφου, ο Πνευματικός, Εξωραϊστικός Οικολ/κος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεντάρχου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σερίφου και ο Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου και υπογράμμισε:
 
 
«Η απόφαση αυτή, ξεπερνά κάθε λογική και εισάγει νέα ήθη στο Νομό Κυκλάδων, καθώς με μεθοδευμένες παρεμβάσεις, συνεχή προσκόμματα και αυξημένα γραφειοκρατικά εμπόδια, η νεολαία της Σερίφου στερείται το δικαίωμα στην άθληση. 
Πρόκειται για μια απόφαση πρωτοφανή για τα δεδομένα του Νομού Κυκλάδων που σφραγίζει τη μοναδική αθλητική εγκατάσταση ποδοσφαίρου επάνω στο νησί και ανοίγει το δρόμο για την επ’ αόριστο διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στη Σέριφο.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των 1.000 κατοίκων του νησιού, οι οποίοι, πλέον νιώθουν έντονα την απομόνωση και την αδιαφορία της πολιτείας, που με εξωφρενικές αποφάσεις οδηγεί σε αποκλεισμό τη νεολαία της Σερίφου από τον Αθλητισμό».