1η Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο

1η Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο

 

 

 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, η 1η Συνέλευση μελών της Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο στο Πνευματικό Κέντρο.
Στη Συνέλευση επικυρώθηκε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο τα μέλη θα προχωρήσουν στη σύνταξη των Αξόνων δράσης και των Προγραμματικών θέσεων, πλαίσιο το οποίο αποτυπώνεται στο τετράπτυχο συμμετοχή - δημιουργία - αλληλεγγύη - ανατροπή.
 
 
Η Κίνηση  Πολιτών προσδοκά να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα με όραμα να γίνει η Σύρος ένα νησί αλληλεγγύης, ένα νησί κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου, δημοκρατικής λειτουργίας και ποιοτικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους της ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας και θρησκεύματος, ένα νησί βιώσιμης ανάπτυξης.
 
 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση "Η κίνηση μας είναι μια πολυφωνική αγωνιστική συλλογικότητα, που στοχεύει να αλλάξει το παγιωμένο μοντέλο διοίκησης του Δήμου μας, προωθώντας μια διαφορετική αντίληψη για ένα Δήμο των πολλών, με συμμετοχική και δημοκρατική λειτουργία. Ένα Δήμο, που θα αρνείται να διαχειρίζεται ως πειθήνιος εντολοδόχος της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας τα του οίκου του". 
 
 
Φιλοδοξία της Κίνησης είναι να κινητοποιεί τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν οι ίδιοι στις αποφάσεις για τα καθημερινά τους προβλήματα και τη ζωή τους. "Κάνοντας πράξη τις δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω, όπου οι αποφάσεις παίρνονται και ελέγχονται σε ανοιχτές συνελεύσεις των μελών της, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού μετώπου που θα αντισταθεί στις καταστροφικές συνέπειες του Καλλικράτη, στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στις απολύσεις, στον εκτοπισμό των δημοτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, στον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας" τονίζουν τα μέλη της και διευκρινίζουν ότι η Κίνηση δεν έχει προσωποκεντρική μορφή.
 
"Είναι μια Κίνηση ισότιμων ενεργών δημοτών που αποφασίζουν μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες ποιος θα τους εκπροσωπεί στην κοινωνία και στους θεσμούς" αναφέρουν και καλούν κάθε ενεργό Πολίτη της Σύρου, που δεν επιθυμεί να μένει θεατής των εξελίξεων, να συμμετέχει σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε η τύχη του νησιού να ορίζεται από τις αποφάσεις των Πολιτών του.
 
 
Στη συνέλευση ορίστηκε προσωρινή πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το ρόλο του συντονισμού τόσο των μελών όσο και των εργασιών που θα απαιτηθούν για την διεύρυνση της Κίνησης.
 
 
 
Η 2η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 6 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.