Π. Λαφαζάνης: Κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ

Π. Λαφαζάνης: Κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ

 

 

 

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ μέσω της αύξησης του ΦΠΑ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της ΔΕΗ.
 
Μάλιστα επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι η ΔΕΗ δεν πωλείται. «Επαναλαμβάνω με έμφαση ότι η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται», είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η συμφωνία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και δεν θα επιφέρει νέα βάρη στους πολίτες και νέα λεηλασία στον λαό». «Αυτό», πρόσθεσε, «είναι σαφής απόφαση της κυβέρνησης».
 
Όπως αναφέρει η naftemporiki.fr, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε την σημασία που έχει η μείωση του κόστους ενέργειας και εκτίμησε ότι «σχετικά σύντομα» θα υπάρξει μείωση και για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά.
 
«Σχεδιάζεται πρόγραμμα για να δούμε σχετικά σύντομα μείωση στις τιμές της ενέργειας. Βεβαίως είναι δύσκολο αυτό το επίτευγμα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσπάθειά μας και μπορούμε να κάνουμε βήματα, διότι το βάρος για την οικονομία είναι δυσβάσταχτο», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για να βγούμε από την κρίση από τα πρώτα μελήματα είναι να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά»