Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών η Μυκονιάτισσα Αλεξάνδρα Κουσαθανά

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών η Μυκονιάτισσα Αλεξάνδρα Κουσαθανά

 

 

 

Μια στιγμή υπερηφάνειας, όχι μόνο για τη Μύκονο,αλλά και για όλη την Ελλάδα!
Ένα δικό μας παιδί, η Αλεξάνδρα Κουσαθανά, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών “WORLD CHAMPIONSHIPS in Powerlifting”, στο SALO στην Φιλανδία, στις 14/06/2015. Θα συμμετάσχει με την ομάδα του Καναδά, διότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ομάδα στην Ελλάδα.
 
 
Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Μυκόνου, με επαίνους, η
Αλεξάνδρα επέλεξε να ακολουθήσει ως β’ στόχο της, σε υψηλού κύρους Καναδικό Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το υψηλό πρόγραμμα της Κινησιολογίας. 
 
 
Μεγαλωμένη στη Μύκονο, υπήρξε ισχυρό μέλος στον ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ως αθλήτρια του στίβου, από τα οκτώ της χρόνια. Συνέχισε τον στόχο της ως αθλήτρια του CROSSFIT, σε γυμναστήριο του Τορόντο,όπου εντάχθηκε αμέσως στην ομάδα Άρσης Βαρών, καθώς ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε τις ικανότητές της. Ένα δυνατό άθλημα που αποτελείται από 3 διαφορετικά αθλήματα «Δυναμικός Τρίαθλος». 
 
 
Χωρίς επίσημο γυμναστή και με μικρή εμπειρία, κατάφερνε να κερδίζει μετάλλια, σε κάθε αγώνα. Στην μικρή σταδιοδρομία της προστέθηκε ένα μεγάλο επίτευγμα. Η θέση που κέρδισε στην Εθνική Ομάδα του Καναδά!
 
 
Χωρίς υποστήριξη ή εμπειρία, αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα έφτασε σε υψηλό παγκόσμιο επίπεδο. Ας σκεφτούμε λοιπόν, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει με την υποστήριξη όλων, μεταφέροντας την υπερηφάνεια για την καταγωγή της! 
 
 
Όπως αναφέρουν συναθλητές της «η Αλεξάνδρα κάνει τον κόσμο γύρω της να χαμογελάει, και οτιδήποτε κάνει, το κάνει με πάθος και θετική ενέργεια». 
   
 
Ένα σημαντικό μήνυμα που μεταφέρει,εκτός από την αισιοδοξία της, είναι κι αυτό, ότι η Μύκονος είναι κάτι περισσότερο από «Νησί των διακοπών». 
Η Αλεξάνδρα Κουσαθανά-Stein, αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους και ιδίως των γυναικών, νέων και μεγάλων.