Κι όμως η Πανσέληνος είναι τώρα!

Κι όμως η Πανσέληνος είναι τώρα!

 

 
 
Ο μήνας Ιούνιος ήρθε επιτέλους και μαζί του φέρνει την εποχή του Καλοκαιριού. Αν και ο καιρός ακόμη δε θυμίζει καλοκαίρι ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά του μήνα αυτού. Καταρχήν το όνομά του προέρχεται από την θεά Ήρα όπου στα λατινικά είναι Juno. Αφορά την κύρια θεά της ελληνικής μυθολογίας, αλλά και της ρωμαϊκής πάνθεον καθώς επίσης είναι και η σύζυγος του Δία. Αυτή είναι η προστάτιδα του γάμου και είναι υπεύθυνη για την ευημερία των γυναικών.
 
 
Αυτός είναι ένας λόγος για τον Ιούνιο, όπου είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για γάμους. Ο Ιούνιος ακόμη, φέρνει τη μαγεία του θερινού ηλιοστασίου, αλλά και  την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. 
 
 
Οι μέρες ωριμάζουν καθώς έρχεται το καλοκαίρι και μας ταξιδεύει το τραγούδι των πουλιών και η ευχάριστη βουή των μελισσών και των άλλων εντόμων.
 
 
H ευγένεια της άνοιξης έχει δώσει τη θέση της στη ζέστη του καλοκαιριού και διαδέχεται την πανσέληνο του Ιουνίου, η οποία ονομάζεται  "the Strong Sun Moon". 
 
 
Η Πανσέληνος είναι τώρα πριν ακόμη καλά καλά βραδιάσει. Το φεγγάρι ανατέλλει περίπου με το ηλιοβασίλεμα και φέγγει εμπρός από τα αμυδρά άστρα που σχηματίζουν τα πόδια του Οφιούχου, νωρίς το βράδυ. Σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Αντάρη στα δεξιά του και τον Κρόνο πιο μακριά πάνω και στα δεξιά του.
 
 
Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη μετά τα μεσάνυχτα.
 
 
 
Αυτό το φεγγάρι είναι στον δεύτερο οίκο του Τοξότη κι έτσι αφήνει μια γλυκιά ερωτική νότα στην καθημερινότητά μας. Οι Τοξότες, οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες φαίνεται πως θα καταλάβουν εντονότερα τις αλλαγές αυτού του μήνα αλλά θα χρειαστούν και την μεγαλύτερη υπομονή, αφού τα πράγματα που περιμένουν και προγραμματίζουν δεν τους υλοποιούνται όπως τα περίμεναν. Όμως αποτελεί ευκαιρία να βρουν εναλλακτικές προσεγγίσεις για τα θέματα που τους αφορούν μιας και είναι πολύ θετικό αυτό το φεγγάρι και η ενέργειά του πολύ δυνατή.
 
 
Διάφοροι πολιτισμοί αποδίδουν φόρο τιμής στον Ήλιο και τους θεούς που σχετίζονται με αυτόν, τέτοια εποχή.
 
 
Οι επόμενες μέρες που ακολουθούν είναι κατάλληλες για επικοινωνία, ενεργειακή αποκοπή από κάθε είδους αρνητικότητα και  προγραμματισμό για νέα ξεκινήματα.
 
 
 
Mykonos Alternative Health Center
Μαίρη Σκαγιά - Μαίρη Παπαθανασίου