Πρόγραμμα προστασίας του Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων στην Τήνο

Πρόγραμμα προστασίας του Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων στην Τήνο

 
Ο Δήμος Τήνου στην προσπάθειά του για την ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική υδροδότηση του νησιού συμμετέχει ως συντονιστής Εταίρος στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο LIFE + SOL-BRINE μαζί με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και της Culligan Hellas Α.Ε.
 
 
Το πρόγραμμα SOL-BRINE αποτελεί ένα έργο εγκεκριμένο από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE (LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

 
Στα πλαίσια δημοσιοποίησης του έργου προς την τοπική κοινωνία, oλοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών επισκέψεων στη νέα καινοτόμο μονάδα επεξεργασίας της άλμης στον Άγιο Φωκά  που αφορούσε την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων, της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Τήνου επισκέφθηκαν σταδιακά και γνώρισαν από κοντά  αυτό το πραγματικά καινοτόμο έργο αλλά και τις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης του Δήμου Τήνου. Υπό την εποπτεία στελεχών του Δήμου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συζήτησαν και ενημερώθηκαν επίσης για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτων.

 
Σύντομα θα ακολουθήσει νέος κύκλος επισκέψεων προς τους φορείς, κατοίκους και επισκέπτες της Τήνου.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τληνου, στόχος είναι, με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και των απαραίτητων αναλύσεων, τα παραγόμενα προϊόντα να διατεθούν προς όφελος της τοπικής οικονομίας.