Τουρισμός: Πτώση καταγράφουν οι Γερμανοί, ανοδικές τάσεις από Άγγλους και Ολλανδούς

Τουρισμός: Πτώση καταγράφουν οι Γερμανοί, ανοδικές τάσεις από Άγγλους και Ολλανδούς

 

 

 
 
Μείωση 1,2% κατέγραψαν στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα από τη αγορά της Γερμανίας σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Travel Insights της εταιρείας Gfk η οποία εξετάζει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Γερμανών καταναλωτών.
 
 
Η πτώση είναι ιδιαίτερα αισθητή την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την Gfk, αποτυπώνει την ανησυχία των Γερμανών για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ευαίσθητη για τις κρατήσεις διακοπών.
 
 
Κερδισμένη το ίδιο διάστημα στη γερμανική αγορά εμφανίζεται η Ισπανία, κυρίως χάρη στην υψηλή δημοφιλία των Κανάριων Νήσων και των Βαλεαρίδων μεταξύ των Γερμανών τουριστών.
 
Στους ωφελημένους του πρώτου τετραμήνου κατατάσσεται και η Τουρκία η οποία, ωστόσο, εμφανίζει αρκετά μικρότερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς όπως η Κύπρος και η Κροατία. Η Αίγυπτος, ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την πορεία ανάκαμψης που ακολουθεί φέτος ύστερα από μια διετία πτώσης.
 
 
Αυξημένες κρατήσεις για την Ελλάδα από κύριες αγορές όπως της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφουν την ίδια στιγμή τα στοιχεία της Gfk για το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς;. Διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται ο κύριος όγκος κρατήσεων καλοκαιρινών διακοπών στις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με τις ανακατατάξεις που καταγράφονται σε αγορές όπως της Ολλανδίας και της Αγγλίας. Ανακατατάξεις από τις οποίες εμφανίζεται κερδισμένη (μέχρι και τον Απρίλιο) η Ελλάδα με την Τουρκία να καταγράφει πτώση σε κρίσιμες αγορές.
 
 
Οι ελληνικοί προορισμοί που εμφανίζουν την υψηλότερη ζήτηση μεταξύ των Άγγλων τουριστών για το 2015 είναι τα Επτάνησα, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
 
 
 
 
Με πληροφορίες από euro2day.gr