ΚΤΕΛ Μυκόνου: Αναστολή δρομολογίων από την αφετηρία του ΟΤΕ μέχρι νεωτέρας

ΚΤΕΛ Μυκόνου: Αναστολή δρομολογίων από την αφετηρία του ΟΤΕ μέχρι νεωτέρας

 

 

 
 
Σε αναστολή των δρομολογίων του από την αφετηρία του ΟΤΕ προχώρησε σήμερα το ΚΤΕΛ Μυκόνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση του Δήμου για την απομάκρυνση των λεωφορείων από την θέση αυτή και την μεταφορά τους στην θέση κολοκύθα, με σκοπό την μετακίνηση της πιάτσας των ταξί στον ΟΤΕ, για τους καλοκαιρινούς μήνες. 
 
 
Πρόκειται για την απόφαση 64/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στην οποία αντιδρούν οι ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να αναστείλουν από σήμερα τα δρομολόγιά τους από την συγκεκριμένη αφετηρία.
 
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΤΕΛ "η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μυκόνου που αποκλείει την εξυπηρέτηση εργαζομένων (όλο το έτος) αλλά και τουριστών από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που προτιμούν τα μυκονιάτικα λεωφορεία λόγω πυκνότητας δρομολογίων και χαμηλού κομίστρου, φέρνει την Διοίκηση στην δυσάρεστη θέση να λάβει προληπτικά μέτρα για την βιωσιμότητα μας και την διαφύλαξη των μεταφορικών μας συμφερόντων προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρή οικονομική ζημιά της μεταφορικής μας επιχείρησης και να χαθούν θέσεις εργασίας". 
 
 
Το Mykonosdaily.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των ΚΤΕΛ κ. Μιχάλη Μπουγιούρη, ο οποίος μας μίλησε για την αναστολή των δρομολογίων που έλαβε χώρα μετά από την χθεσινή απόφαση που έλαβε η Γενική τους Συνέλευση. 
Οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ είχαν εκφράσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεσή τους για την απομάκρυνση της αφετηρίας από την περιοχή όπου βρίσκονται από το 1975 τονίζοντας ότι οι ίδιοι ουδέποτε ζήτησαν να μετακινηθούν από την περιοχή. 
 
 
Όπως αναφέρει ο κ. Μπουγιούρης, το ΚΤΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει με τα ταξί στο συγκεκριμένο σημείο στον ΟΤΕ, διατηρώντας τις δύο θέσεις του για τις τέσσερις γραμμές που εξυπηρετεί από εκεί, καθώς τα δρομολόγια είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε δύο λεωφορεία να φορτώνουν, όταν τα άλλα δύο βρίσκονται στον δρόμο. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, τους καλοκαιρινούς μήνες ελάχιστα ταξί βρίσκονται στην πιάτσα.  
 
 
Παράλληλα, ο κ. Μπουγιούρης επισημαίνει ότι αρμόδια υπηρεσία για να αποφασίσει για την απομάκρυνσή των λεωφορείων ή μη, είναι το Τμήμα Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία έχουν ήδη απευθυνθεί και περιμένουν απάντηση οι ιδιοκτήτες.  
 
 
Σε ερώτησή μας μέχρι πότε θα υπάρξει αναστολή δρομολογίων, ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ δεν μπόρεσε να μας δώσει σαφή απάντηση. Ωστόσο οι γραμμές για τις οποίες από σήμερα υπάρχει αναστολή δρομολογίων είναι από τον ΟΤΕ προς Πάνορμο, Καλαφάτη, Άνω Μερά, Ελιά, ενώ ανεστάλησαν και τα δρομολόγια από παλιό προς νέο λιμάνι και Άγιο Στέφανο.  
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα 4 λεωφορεία της αφετηρίας του ΟΤΕ μετέφεραν 150.000 κόσμο προς τις περιοχές που είναι δρομολογημένα. 
 
 
Από την πλευρά του ο Δήμος προχωρά στην εφαρμογή της απόφασης του μετά και την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου για να υποδεχθεί τα ταξί. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 100 characters