Εύκολο και νόστιμο: Κριθαρώτο με ντοματίνια και τυριά

Εύκολο και νόστιμο: Κριθαρώτο με ντοματίνια και τυριά

 
 
Υλικά για 6 άτομα
 
 
 
Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο για εκείνους που αγαπούν την γεύση αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν στην κουζίνα. Προετοιμασία 15 λεπτά,  Μαγείρεμα 30 λεπτά
 
 
Υλικά
-500 γρ. κριθαράκι μέτριο
 
-150 γρ. μασκαρπόνε
 
-150 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
 
-250 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
 
-1 ποτήρι κρασί λευκό
 
-750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
 
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 
-4 κουτ. σούπας λάδι
 
-2-3 κλαδάκια θυμάρι
 
-αλάτι, πιπέρι
 
 
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μασκαρπόνε και μεταφέρουμε το κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τη φέτα, το θυμάρι και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα.
 
 
 
thecookbook.gr