Το iMuseum Shop στη Μύκονο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Το iMuseum Shop στη Μύκονο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

 

 

 

Το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου έχει συνδέσει το όνομα του με την νυχτερινή διασκέδαση, τις πολυσύχναστες παραλίες και την επώνυμη μόδα.
 
Όμως από το 2013, το αιγαιοπελαγίτικο νησί έχει ακόμα ένα λόγο να προσφέρει κατι ξεχωριστό στους επισκέπτες του. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ελληνικός πολιτισμός. 
 
Το iMUSEUM Shop, αποτελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σημείο συνάντησης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με την κοσμοπολίτικη αύρα της οδού Δήλου. Επιλεγμένα πιστά αντίγραφα απο τις συλλογές των σημαντικότερων μουσείων της χώρας μας, εμπνευσμένες δημιουργίες αλλα και μοναδικές συλλογές κοσμημάτων είτε πιστών αντιγράφων είτε βασισμένες σε παραδοσιακές και μοντέρνες γραμμές της ελληνικής τέχνης, συνυπάρχουν κάτω απο την ίδια στέγη και παρέχουν τη δυνατότητα της επιλογής ενός πρωτότυπου προσωπικού ενθυμίου ή δώρου. Το iMuseum Shop προσπαθεί να αναδείξει και να αναβαθμίσει την αξία των πιστών αντιγράφων τόσο σημαντικών πρωτότυπων εκθεμάτων που βρίσκονται στις προθήκες των μουσείων μας, ως μοναδικά ενθύμια και δώρα που φέρουν ιδιαίτερη πολιτιστική και αισθητική αξία. 
 
Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο και στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης του iMUSEUM Shop και της προσφοράς του προς την τοπική κοινότητα, η εξειδικευμένη ομάδα του εντάσσει και Εκπαιδευτικά Προγράμματα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο χρόνο με το iMuseum" που διοργανώνει για μαθητές δημοτικού και προσφέρει με ελεύθερη συμμετοχή για τα σχολεία της Μυκόνου και των γειτονικών νησιών.