Σύλληψη ημεδαπού στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης για προώθηση αλλοδαπού στο εξωτερικό

Σύλληψη ημεδαπού στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης για προώθηση αλλοδαπού στο εξωτερικό

 

 

 

Το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών εντοπίσθηκαν οι κατηγορούμενοι στο αεροδρόμιο της Θήρας και διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος συνόδευε, έναντι αμοιβής τον 26χρονο ώστε να αποφύγει τους αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση για Γερμανία, κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστού δελτίου ελληνικής ταυτότητας.
 
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση:
 
• Το πλαστό δελτίο ταυτότητας
 
• Δύο κάρτες επιβίβασης
 
• Δυο  κινητά τηλέφωνα
 
• Το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική 
δραστηριότητα (διακίνηση αλλοδαπού)
 
Επιπρόσθετα, χθες Τρίτη 19 Μαϊου, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης άλλοι δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 37 και 45 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαβατηρίων βρετανικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
 
Τα πλαστά διαβατήρια και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.